Wpis z mikrobloga

@mindrape: on w połączeniu z naukami Ramany maharishi naprawdę pomógł mi zrozumieć temat. Ostatnio ogarnąłem fajnego pdfa na temat praktyki "WHO AM I? Gdzie jest prosto wyjaśnione i wszyskto składa się w jedną całość ;)
  • Odpowiedz
@ImperiumCienia: Interesują się to tematyką od lat, ale miałem krótsze i dłuższe przerwy. Generalnie wszyscy nauczyciele z którymi "rezonuję" mówią to samo i bardzo prostym językiem, jednak każdy z nich potrafi rzucić nowe światło na te same zagadnienia używając innego języka i porównań. Do tej pory najbliżej mi było do Moojiego i Eckharta Tolle, jednak Rupert wywarł ostatnio na mnie olbrzymie wrażenie właśnie dzięki maksymalnej prostocie i jasności wypowiedzi. W
  • Odpowiedz
@mindrape: podrzucę wieczorem jak wroce z pracy. Wlasnie co do medytacji to jak już doświadczalnie rozumiesz że cały czas nasza prawdziwa natura jest obecna najpierw a później myśli i ciało to w zasadzie można "medytować" cały czas. To jest piekno prostoty Self-inquiry
  • Odpowiedz
Dzięki! Z tą medytacją to wiem i obecnie pozostaję świadomy większość czasu podczas codziennych czynności. Chyba mam jednak gdzieś jeszcze wewnętrzne obawy (blokady) do przerobienia, bo w przeszłości jak miałem okresy sporej efektywności to wpadałem w to na całego i już tego nie chcę. Wiem, że można normalnie pracować i ogarniać rzeczy, jednocześnie nie wpadać w sidła umysłu. Mam wrażenie, że obecnie moja praktyka polega właśnie na tym, żeby połączyć trwale bycie
  • Odpowiedz