@M4rcinS co do rosyjskiego jego matka jest z rosyrosyjskojęzycznej rodziny, wiec rosyjski ma nie jako w krwi. Natomiast co do Kwaśniewskiego nie podoba mi się fakt, że był w PZPR, jednak nie mogę mu odmówić takiej politycznej klasy, swobody wypowiedzi czy prezencji, tutaj jest bezkonkurencyjny w stosunku do reszty naszych prezydentow, pomijając epizody gdy chorował oczywiście ( ͡º͜ʖ͡º)
@mickpl: @ekjrwhrkjew: Kwaśniewski oprócz języka language zna rosyjski, a i po francusku coś umie dodać ( ͡°͜ʖ͡°) Swoją drogą pierwsze zdanie - kojarzy się z innym cenionym na wykopie politykiem
@mickpl: mam wrażenie że na samym początku prezydentury jakoś mu to szło, po angielsku też gdzieś gadał i nie było się do czego przyczepić, dopiero po jakimś czasie jakby zgłupiał? Z tego co pamiętam to pisowcy zatrudniali agencję pijarową z Anglii, może ich zwolnili?
@ekjrwhrkjew: yep, moglismy teraz miec Trzaskowskiego, mógłby spokojnie angielskiego całej reszty nauczyć, ale nie, memiczny prezydent to jest to( ͡°͜ʖ͡°)
@M4rcinS: wszyscy najstarsi czlonkowie SLD mówili bardzo dobrze po rosyjsku. Przecież jakoś musieli obierać rozkazy swoich mocodawców sprzed "transformacji" ( ͡°͜ʖ͡°)
@mickpl: Obaj mówią słabo. Po prostu Zelenski jest aktorem i jak go przygotują to sobie poradzi. Słyszałem jego rozmowę z Macronem w pierwszy dzień wojny to mówił o ataku ruskich że jest "much better than in 2014" dopiero potem się poprawił że jest dużo większy i na pełna skalę a nie ze dużo lepszy.
@ekjrwhrkjew: yep, moglismy teraz miec Trzaskowskiego, mógłby spokojnie angielskiego całej reszty nauczyć, ale nie, memiczny prezydent to jest to( ͡°͜ʖ͡°)
@dave27 no ale to co "wypominasz" to nie jest jakiś duży błąd, a przejęzyczenie, myślę, że każdy kto nie jest nativem, nawet z wysokim poziomem znajomości języka, wali takie nierzadko, czasem nawet się nie orientujac. Zdarza się to i politykom i dziennikarzom. Mam w pracy Niemca, który notorycznie myli almost z always. No trochę czasem śmiesznie, ale jakoś mocno nie umniejsza jego zdolności komunikowania się po angielsku.
@ubranyGRUBAS: Żeby wygrać wybory to nawet chodził do kościoła i robił foty z papieżem. Spróbowaliby nie wejść do NATO i EU to by ich wyborcy na taczkach wywieźli.
@ekjrwhrkjew kwachu lepiej ogarniał i w tym ironia #!$%@? Polskiego #!$%@?, że prezydent wybrany przez komunistów po upadku komuny był najlepszym prezydentem od upadku komuny, mimo tendencji alkoholowych i skandalicznej przeszłości, mad World
@ekjrwhrkjew: To akurat nie jest jakieś wydarzenie. Starym ludziom trudno się uczyć języków i Duda jest najmłodszy z nich wszystkich więc miał kiedy się języka uczyć. Taki Kaczyński, Wałęsa, Kwaśniewski czy Komorowski to za młodu mogły uczyć się tylko kacapskiego a jak angielski w Polsce stawał się powszechny to oni już byli starymi dziadami. Zełeński natomiast był dzieckiem jak upadało ZSRR.
A teraz wyobraźcie sobie konflikt i Dudę.
- Poland help, trouble here. Need more tanks.
XD
#rosja #ukraina #wojna #polska
Kwaśniewski oprócz języka language zna rosyjski, a i po francusku coś umie dodać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą pierwsze zdanie - kojarzy się z innym cenionym na wykopie politykiem
@niewieszocb: Poliglota. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bo Polacy to jajcarze ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zełeński natomiast był dzieckiem jak upadało ZSRR.