Aktywne Wpisy
jmuhha +73
Nigdy nie wybacze sobie, że zamiast na programistke która nie musi wstawać i pracuje z home office poszłam na lekarke, która musi jeździć do szpitala i zarabia 1/3 tego co programistka (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#programistka15k #programista15k
#programistka15k #programista15k
SzubiDubiDu +193
Przez te ostrzejsze przepisy z wyprzedzaniem na przejściu zauważyłem po sobie, że mniej się skupiam na tym czy jakiś pieszy zbliża się do przejścia a więcej pilnuję czy jadę w równym tempie co auto obok ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Dużo analogii do McImperium a najważniejsza - ktoś z zewnątrz dostrzega potencjał i pcha na wyżyny.
To nie jest film o muzyce czy muzyku, muzyka przed Elvisem miała się doskonale i sam Elvis nic do niej nie wniósł. To film o marketingu, kapitalizmie, przemyśle muzycznym, o kreowaniu produktu - gwiazdy.
Obejrzałem juz kiedyś Bohemian Rhapsody, Rocketman, Ray a nawet Bird. Dwa pierwsze są bardzo podobne do filmu o Elvisie, ale to może dlatego ze są tez najświeższe. Tak czy siak - polecam każdemu.
#film #filmnawieczor #ciekawostki #oswiadczenie #gownowpis #muzyka
@MamDobreGeny: okay. Dobre :P
@MamDobreGeny: W takim koniecznie musisz obejrzeć "Idź twardo: historia Deveya Coxa".
Mylisz pojecia.
Ile minelo lat? Ile sie pozmienialo? A dalej ludzie go sluchaja? Dlaczego?
On, Queen i inni. Moze i byli komercyjni ale odcisneli swoje w dziejach.
Ta yhm. Czyli dokladnie to co robia obecne "gwiazdy". Wcale nie kreca
@MamDobreGeny: CO oznacza nowego? Przyklad ktory Ty zapodales? Do muzyki wniosl glos i porwal tlumy. 17 harmonicznych i 12 oktaw + akordy synchronizacyjne (nabijam sie zeby byla jasnosc). Co to ma do rzeczy?
Odwalil kawal dobrej roboty a glos mial tez "calkiem niezly" Rozpoznawalny do teraz.
No ale nic nie wniosl. ial wymyslec 19 harmoniczna i 16
To tak jakbyś powiedział, ze Armstrong to właściwie tylko na trąbce grał.
Dużo można powiedzieć, ale na pewno nie to, ze nie wniósł nic nowego. Nawet pod katem marketingu, to był zupełnie inny level promocji i pojawienie się wykonawcy rozpoznawalnego na globalna skale.
@MamDobreGeny: A czy ja czasem nie napisalem:
O patrz... napisalem.
Dalej nie rozrozniasz 2 rzeczy:
1-wplyw na muzyke czyli wymyslenie czegos nowego
2-wplyw na propagowanie muzyki. Cyli porwanie za soba tlumow. Ktore to porwanie przetrwa nie 10 lat tylko "ciut wiecej"
Co takiego wymyslilo AC DC? Nic. Kilka rifow (moze) Ale wplyw maja duzy.
To ze ktos nie wymyslil 17 harmonicznej (czaisz?)
Niemniej "wnoszenie do muzyki" w sensie czysto tehnicznym wiekszosc ludzi ma gdzies :P
NIe oceniam czy to zle czy dobre podejscie. Jednak nie wszyscy tak patrza.
Technicznie nie mam pojecia (bo nie moja dzialka) ale jednak do muzyki w sensie ogolnym to wniosl duzo.
Przewijali sie rozni przez lata. On pozostal oni nie. Cos to onacza.