Wpis z mikrobloga

@asdasdce2w Wizualnie wyszła mi pizza najbardziej zbliżona do tych jakie można dostać w 'włoskich' pizzeriach gdzie używają piecy opalanych drewnem.
Fajnie wyszły te drobno przypalone miejsca. Często było to po prostu duże przypalone obszary po brzegach, a tutaj jest idealnie.
Jestem naprawdę zadowolony jak na piecyk za 300zł.
  • Odpowiedz
@Prima_aprilis: Też miałem z tym problem na początku. Chodziło o zbyt wysoką wyjściową temperature kamienia.
Teraz robię tak, że ustawiam 350 i wkładam pizze jak dobije do tej temperatury. Zaraz po tym podkręcam do 400.
Od momentu jak stosuję ten sposób, ani razu nie spalił mi się spód pizzy.
  • Odpowiedz
@bobryikaczki: Musisz więc mieć wyjątkowo podły piekarnik lub zupełnie nie wykorzystałeś jego potencjału. Zmierzam do tego, iż w klasycznym piekarniku, można zrobić w pełni poprawną pizzę w czasie pieczenia ~3 min
  • Odpowiedz