Aktywne Wpisy
ChwilowaPomaranczka +519
Drogie dzieci, nie bajtujcie na wykopie bo was zmiecie z planszy xD Dzwoniono właśnie do mnie z Komendy rejonowej Warszawa Ochota celem stawienia się na komendzie i złożenia wyjaśnień w sprawie mojego małego bajta xD mam być o 16. Wgl jakim cudem ustalono moją tozżsamosc w ciągu 2h? @a__s wy te dane użytkowników rozdajecie na priv czy co? Dajcie plusa a zawolam co mi powiedzą i co ja powiem im. #wykop #
Kasahara +159
Powoli zaczynam być zmęczony jakimś losowymi zdarzeniami, na które nie mam wpływu, jakieś fatum. Tym razem genetyka po dziadku do tłuszczaków. Miałem jednego miedzy bicepsem a tricepsem, w piatek się w niego uderzyłem. Zaczął puchnąć - stan zapalny, krwiak - szpital zabieg - cała łapa #!$%@? i miesiąc+ będzie się goić jak się zagoi to wycięcie tego tłuszczaka (ogromny z 8-9 cm). I znowu w #!$%@?ę 2-3 miesiące albo więcej. A już
Fajnie wyszły te drobno przypalone miejsca. Często było to po prostu duże przypalone obszary po brzegach, a tutaj jest idealnie.
Jestem naprawdę zadowolony jak na piecyk za 300zł.
Teraz robię tak, że ustawiam 350 i wkładam pizze jak dobije do tej temperatury. Zaraz po tym podkręcam do 400.
Od momentu jak stosuję ten sposób, ani razu nie spalił mi się spód pizzy.
https://www.youtube.com/watch?v=1BV0jxgLbdg&t na tym opierałem się robiąc ciasto. Myślę, że kluczowa jest tutaj ilość drożdzy i czas wyrastania. Ciasto na pizzę ze zdjęcia wyrastało mi ponad 24h po tym jak wyciągnąłem je z zamrażarki. Przed zamrożeniem rosło też 24h.