Aktywne Wpisy
ONVIF +416
Jakiś czas temu jadąc samochodem prawie rozjechałem kociaka który o 4:00 był na środku ulicy. Mokry, ubłocony i wychudzony. Mimo, ze nigdy jakoś za kotami nie przepadałem to wziąłem go do domu, żona go ogarnęła, zawiozła do weterynarza i daliśmy info po znajomych, że mamy kotka do oddania. Jakoś tak się złożyło, że akurat nikt nie chciał, do schroniska też jakoś nastroju nie było żeby go oddać.
Tak dorobiłem się kota.
I
Tak dorobiłem się kota.
I
notoelo +86
Po konsultacji z kolegą od terroryzmu i drugim co to sie uczył takie fajerwerki robić (a i sam w Iraku i A-stanie kilka takich przeżył...) uznaję że jednak hipoteza o SVBIED jest najlepszym ale nie pasującym idealnie wyjaśnieniem tego jak zniszczono most.
Za tą hipotezą przemawia:
- widoczne wideo z eksplozją ciężarówki
- latające płonące opiłki po eksplozji które wskazują na ANFO lub inna samoróbkę
- eksplozja kilkunastu ton ANFO faktycznie dałaby takie zniszczenia
- s-------a mógłby tak dobrać moment eksplozji żeby porazić cysterny na moście kolejowym
Są jednak pewne ALE:
- film jest dość słabej jakości
- wjechanie SVBIED na most rzekomo monitorowany, sprawdzany i prześwietlany oznacza albo monstrualny b----l w RUS albo jakąś koronkową operację SBU
- widok zarwanej jezdni nie jest jednoznaczny co do tego jak doszło do eksplozji
Co do skutków eksplozji:
- jedna jezdnia mostu drogowego zarwana na długości dwóch przęseł oraz osobno na długości kolejnego przęsła
- druga jezdnia mostu drogowe uszkodzona w nieznanym stopniu
- most kolejowy poddany był wypalaniu z cystern składu kolejowego na odcinku dwóch przęseł. Oznacza to że jest on w tych miejscach do wymiany na skutek uszkodzeń i odkształceń konstrukcji stalowej no i trzeb usunąć wrak składu
Nieprzejezdność mostu kolejowego i drogowego prawdopodobnie zostaną usunięte do końca roku.
Na razie trudno spekulować więcej.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Podsumujmy:
-trzeba znaleźć kierowcę ciężarówki, który jest w stanie poświęcić swoje życie i dodatkowo utrzymać całą operację w ciszy przypilnować żeby nikomu nic nie powiedział
- następnie kierowca ciężarówki musi przedostać się na krym z ładunkiem wybuchowym
- następnie kierowca ciężarówki musi przedostać się na most krymski który jest chroniony
- wszystko musi być
Prawdziwy powód jest już znany
@wolskiowojnie: O! I to jest wspaniała informacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam jeszcze to