Wpis z mikrobloga

Piję piwsko do kąkutera jak co łikend ( codziennie ), nie umiem żyć bez tego a mam niespełna 21 lat, sam w samotności się nauczyłem pić, legalnie pierwszy raz kupiłem kohol i tak wyszło, że sam się uzależniłem, a nie jak normictwo bo piło w stadzie, dla tego żeby poczuć się doroślej, czy żeby julkom zaimponować. Nie! ja tak nie miałem. Nauczyłem się pić samemu, przed kąkuterem, żeby zabijać złe myśli, chociaż z czasem te skoki są już mniej efektywne, a upadki co raz bardziej bolesne.. nawiązuję do pewnej animacji. Link do niej w kom.
#przegryw
#depresja #samotnosc #alkoholizm #s----------e
DamianeX1X - Piję piwsko do kąkutera jak co łikend ( codziennie ), nie umiem żyć bez ...

źródło: comment_1665174551fREaExiTklpCi5GxeVVHDW.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DamianeX1X: Przerwij to póki możesz. Serio, wiem co mówię, bo miałem okres w życiu że piłem po 4 browary dziennie a w weekendy do odciny. To jest równia pochyla w dół, a na alkoholizm nie umiera się szybko i przyjemnie tylko długo w bolesnej agonii
  • Odpowiedz
@staryalkus: Ileż to razy próbowałem, mówiłem sobie, że nie. Kupiłem zapas tylko na jeden dzień, zawsze tak robię, a i tak wieczorem kończyłem wizytą w biedronce, albo nocą wizytą na cpn.
  • Odpowiedz
@DamianeX1X: No to idź na AA… tam Cię już poprowadzą dalej. Dobrym patentem jest żeby codziennie rano obiecać sobie, że nie będziesz pił tego dnia. Nie obiecuj sobie, że nie będziesz pił miesiąc, dwa czy całe życie tylko codziennie mow sobie że dziś nie będziesz pił. Taki trick psychologiczny ale skuteczny…
  • Odpowiedz
@DamianeX1X: Ja sam siebie kiedyś oszukiwałem, że cokolwiek da się zmienić... Niestety, nie da się. Musisz jakoś trzymać się tego co masz. Prowadzę podobny tryb życia a mam 33 lvl więc jeszcze co najmniej kilkanaście lat udręki przed Tobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DamianeX1X: dobrze, że już zdajesz sobei sprawę z tego, że wdepłeś w g---o bo masz szansę do 30stki z tego wyjść. Sobie popatrzysz wstecz za kilka lat i zobaczysz, że p---------ś życie. Więc zacznij to ogarniać już teraz.
  • Odpowiedz