Aktywne Wpisy
RAMBOnaBOSO +72
#rodzice #pytanie #dzieci #przemyslenia
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
Pytanie do rodziców, bo mam wyrzuty sumienia...
Wczoraj mój syn (9lat) przyjechał do mnie na rowerze i mówi, że jacyś starsi chłopcy zastawili mu drogę i jeden z nich powiedział, że jego klub piłkarski, gdzie gra to gó*no...
Wracając z nim do domu spotkałem jednego z nich z ojcem - zawołałem i delikatnie dałem do zrozumienia...
że nie może tak robić,
że jest starszy i mądrzejszy,
Że nie
ZenujacaDoomerka +13
Odkryłem jednak, że możemy uzyskać dużo lepszy kurs gdy zamiast "1 usd" wpiszemy "0,9 usd". Zobaczymy wtedy ile trzeba zapłacić, gdy chcemy kupić trochę mniej, niż całego dolara. Nawet, jeśli ktoś potrzebuje więcej niż 0,9 dolara, to przecież można kupić je wielokrotnie, za każdym razem płacąc tylko za 0,9 dolara. Mamy wtedy cenę niższą o te kilkadziesiąt groszy.
Ktoś mógłby powiedzieć, że 0,9 dolara to za mało, ale pytanie, czy to naprawdę taka duża różnica? Czy faktycznie jest nam potrzebny cały dolar? Moim zdaniem nie, dlatego od teraz za każdym razem będę kupował po 0,9 dolara i będę płacił dużo mniej.
#waluty #gielda #nieruchomosci #finanse #dolar #inflacja
Komentarz usunięty przez moderatora
@roooooot: Napisz proszę, że żartujesz.
Z paliwem już dawno stosuje taki trik, po prostu tankuje zawsze za 100pln wiec podwyżki na stacjach mnie omijają szerokim łukiem
to jedyna dobra rzeczy, jaką wykop zrobił dla społeczności od czasu naprawienia tagów!