Wpis z mikrobloga

Dziś prezentuje kiełbasę podsuszanya a’la sucha krakowska, ale robiona na szybko głównie z samej łopatki i to mielonej jednym oczkiem 12mm.

Wędzone 4h, następnie parzone, i po obeschnieciu dobę w temp pokojowej ponowne wędzenie 3h. Następnie na tarasie gdzie mam 10-14stopni suszylem przy wentylatorze okolo tygodnia i oto dziś mam taki efekt.
Ilość peklosoli 20g/kg, trochę ziaren gorczycy i kolendry.

#gotujzwykopem #wedlinydomowe #mieso #jedzenie #diy #chwalesie #jedzzwykopem
d.....s - Dziś prezentuje kiełbasę podsuszanya a’la sucha krakowska, ale robiona na s...

źródło: comment_1665008228Z9uGjsPEtHA72pAXMLAvtt.jpg

Pobierz
  • 11
@s---k: Nie robię na zamowienie, tzn robię ale dla najbliższych sąsiadów i rodziny i to max 20kg bo tyle wchodzi do wędzarni ale obcym raczej nie. Chyba ze jesteś z okolicy Warszawy, to mogę cię określić jako sąsiada i możesz odebrać sam xd