Wpis z mikrobloga

Mirki, przerzutka GRX, wózek zniszczony. Czy ten wózek idzie gdzieś u nas dostać (Shimano GRX RD-RX400 (10s)). Dostać albo czymś zastąpić? Oryginalny jest z gónolitu. Poradze sobie z wymiana w domowym warsztacie? czy jest sens sie w ogole bawic? Muszę zmienić, ale też na zapas kupić.

Wygjęło na bok od patyczka na lesnej drodze. Prostowałem w łapach, żeby do domu dojechać i jakiż to jest paździerz to niemożliwe opisać. Pierwszy raz coś takiego widzę.

Kupić, zastąpić?
17 Y3GL98020 Outer Plate Assembly
19 Y3E526000 Inner Plate

#rower #gravel a to wszystko przez #kwadraty
geszue - Mirki, przerzutka GRX, wózek zniszczony. Czy ten wózek idzie gdzieś u nas do...

źródło: comment_1664629014Akpr3gHln2DI5xdyyEjj16.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@geszue: Gdzieś mam takie po taniości i wyglądają, że będą pasować do tego powinny dać radę kasecie 11-50.

Inner Plate for RD-M8000 SGS-Type
Outer Plate for RD-M8000 SGS-Type

Kupione bike discount.
  • Odpowiedz
@4x80: dziękuję Mirku za fatygę. Rozkręcę ja dzisiaj i dowiem się jak to wygląda. Obadam też kasetę. Zastanawiam się przy okazji, czy nie kupić nowej przerzutki, znalazłem za 278zł, a te obecną naprawiłbym i zostawił sobie jako zapas.
  • Odpowiedz
@4x80: tak sobie myślę, że jednak wolę uszkodzony wózek niż tak jak wcześniej - przerzutka zmielona w szprychach. Trochę się po prostu zaskoczyłem, że nie ma wprost dostępnych cześci zamiennych do tego GRX.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@geszue: o częściach zapomnij. Niby wszystko ładnie ponumerowane w katalogach, a jak szukasz czegoś to nie ma. Ale może odezwij się do dystrybutora Shimano, może coś mają.
  • Odpowiedz
@4x80: mam ja przed soba. Kaseta 11-36, 10 biegowa. Wozek SGS, odleglosc miedzy oskami kółeczek to 108mm. Wyrazna roznice widzę w sposobie mocowania wózka do przerzutki - u mnie mocowanie wózka jest w jednej osi z kółeczkiem G-Pulley (screen), u Ciebie są to dwie różne osie. To siędobiera na "chybiłtrafił" czy są jakieś tabele zgodności, albo podstawowe prawidłą doboru? Jeżeli na chybił trafiłto można przypuszczać, że Shimano ma uniwersalny sposób
  • Odpowiedz
@under4095: @kotostrupoo: nic z tym nie wykombinuje, czesc/zamiennik niedostepny, a nawet jesli to faktycnzie koszt wymiany to polowa ceny nowej przerzutki. Starannie wyprostowalem stary wozek, jest nadlamany i przy kolejnej akcji po prostu peknie. Wpadlem na pomysl, zeby w wolnej chwili podrzucic to do somsiada, ktory spawa aluminium, bo tam wystarczy dac kawalek blaszki aluminiowej, zeby to wzmocnic i powinno byc git.
  • Odpowiedz