Aktywne Wpisy
board_of_trustees +194
Jarczur +84
Zaraz czeka mnie najpewniej zmiana pracy (100% zdalnie), a też żyćko mnie zmusiło żeby wynieść się z mojego dotychczasowego "biura" w sypialni - więc musiałem sobie ogarnąć nową dziuplę w domu do roboty.
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
- zablokowanie wschodniej granicy UE przed uchodzcami łukaszenki
- Gigantyczna pomoc dla UA, zarówno wojskowa jak i humantiarna oraz logistyczna. Bez zaplecza w Polsce ukraińcy nie mogliby się tak skutecznie bronić
- Rządanie reparacji jako czytelny sygnał wyjścia Polski z roli wasalnej wobec Niemiec
Patrząc pod tym kątem, akcja dywersyjna na Nord Stream w wykonaniu naszej Formozy nie wydaje się już czystą fantazją. Jest poprostu kolejnym możliwym scenariuszem, który należy brać pod uwagę.
#ukraina #polska #niemcy #wojna #geopolityka #niepopularnaopinia
@SpalaczBenzyny: Uważasz, że sprawa reparacji jest tylko ma użytek wyborów?
Tym bardziej, że data ataku pięknie się wpisuje w uroczyste otwarcie Baltic Pipe.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mistrzrozkimnki: TAK
@antek_akrobata: No chyba że wujek Joe pozwolił mam na to bo nasz mlodszy brat Wolodymyr go przekonał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w tym jednym zdaniu to co wyraz to kolejna bzdura ¯\_(ツ)_/¯
@SpalaczBenzyny: Ciężko o bardziej jasny komunikat.
no same bzdury w tym stwierdzeniu, Niemcy mają te "sygnały" w dupie, my też mamy Niemców w dupie w tym kontekście, choć może faktycznie ktoś się czuje ich wasalem i ma kompleksy i potrzebuje takich "sygnałów"
-może rozjebiemy oba Nordstreamy?
-o spoko pomysł, do dzieła.