Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@haosek: szkoda, że nie słuchałeś wtedy ludzi, którzy od początku mówili czyn to ugrupowanie jest. Sam zamysł Konfederacji to już było czyste szaleństwo które nie ma prawa się udać w innym aspekcie niż przytulenie stołków w sejmie, nie można połączyć idei narodowych z liberalizmem, monarchizmen i wszystkim innym co tam jeszcze reprezentują poszczególne frakcje. Idee Korwinowców i Bosakowcow wzajemnie się wykluczały i przez to wielokroć były spiny na prawicy jak
  • Odpowiedz
szkoda, że nie słuchałeś wtedy ludzi, którzy od początku mówili czyn to ugrupowanie jest.

Czyli kogo? Jakiś przykład?

Sam zamysł Konfederacji to już było czyste szaleństwo które nie ma prawa się udać w innym aspekcie niż przytulenie stołków w sejmie, nie można połączyć idei narodowych z liberalizmem, monarchizmen i wszystkim innym co tam jeszcze reprezentują poszczególne frakcje.

Ja
  • Odpowiedz
@beerman: Najlepsze są te oskarżenia o populizm, partia rządząca i jej opozycja prześcigają się w licytacji kto da większy socjal, większej liczbie osób i tu żadnego populizmu wykopowi znawcy nie wykrywają. Popisowcy oddają za psi kuta bez s, majątek narodowy, nie wiadomo na jakich zasadach i w sumie nie wiadomo dokładnie komu, a znawcy: "this is fine, czołgi i tak były stare". Brandzlowania się jakimiś urojeniami o szczepionkach to nawet
  • Odpowiedz
@haosek:

Czyli kogo? Jakiś przykład?

Np. Mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Od 2019 roku powtarzam, że to ugrupowanie ma jedynie na celu przytulenie stołka w sejmie, bo ich wewnętrzna struktura nie pozwoli im na zrobienie czegokolwiek składnie i dokładnie tak było. Każda kontrowersja związana z decyzją jednej z frakcji była rozładowywana tekstem, że "Konfederacja to nie jest jedna partia i każdy ma swoje poglądy".

Ja byłem tego świadomy, jednak wychodziłem z założenia, że lepiej, żeby się "moi" kłócili między sobą, dochodząc do jakiś konsensusów i realizować
  • Odpowiedz
@mel0nik: Rozwala mnie to ugrupowanie. Wpierw w sprawie COVID do pewnego momentu mieli rację w końcu większość syfu gospodarczego w Polsce została wywołana przez to ale od wojny ukraińskiej odwalają zupełny syf. W Polsce nie ma dla mnie partii politycznej...
  • Odpowiedz