Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zrobiłeś mi dzień właśnie. Za każdym razem jak oglądałem ten film po upadku Mariupola a potem po "wypadku" z jeńcami wydawało mi się że każdy bohater tego filmu już dawno nie żyje. A tutaj proszę, jednak część może przeżyje wojne.

@ChamskoCytuje: nacjonalizm nie równa się nazizmowi i wychwalaniu zbrodniarzy. tak mi się wydaje
  • Odpowiedz
  • 17
@HlHl @Umbrellachiusz niestety, ale Azow dosyć często używa symboliki nazistowskiej, a to mimo ich zapewnień dosyć mocno pokazuje ich poglądy. Choć co by nie mówić, to jednak nie są tak mocno za upa i Banderą jak polska skrajna prawica stara się pokazać.

Wiadomo, w obecnej sytuacji w interesie Ukrainy jest robienie z nich bohaterów i słusznie, zasługują na to. Myślę nawet, że po wojnie będą oni uwielbianie na poziomie Zelenskyego
  • Odpowiedz
Dla mnie dobry deal, tutaj upatruję okazji do ocieplenia relacji polsko-ukraińskich. A jakieś śmieszne obrazki z flagami Polski i Ukrainy mówiące o przyjaźni, pomagają w budowaniu relacji międzyludzkich.

@Tratak: tak byłoby git
  • Odpowiedz
@Umbrellachiusz: Jak widać po graniu w piłkę głową ruskiego żołnierza to raczej nie szybko się to zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Oczywiście nie wszyscy, jest tam wielu bohaterów którzy powinni mieć pomniki, ale wielu z nich to zwyczajni p-------y.
  • Odpowiedz