Wpis z mikrobloga

@kuroszczur: ja tam lubię tylko jest to dla mnie zdziwienie bo smakuje jak west coast z gotowanym chmielem, które robiłem wcześniej (w sensie ten sam poziom goryczki), poza tym jest git
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cbbs: ile czasu od butelkowania minęło? Bo jak 2 tyg to jeszcze za krótko. Zejdzie goryczka z czasem.
Jakie drożdże użyłeś?
@jmyung: wczoraj poszło do kega i już pite - bo to duża część jest pszenna i w sumie jest super, wad nie stwierdzam. Drożdże to były safale s33. Czy ta gorzkość zejdzie to nie wiem, na pewno jest bardzo świeże bo chmiel był wrzucony z 3 dni temu :)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cbbs: zejdzie na bank. Ja poprzednie ipki jak kegowalem to przez 2 tygodnie nie dało się pić tak goryczka piekła. Później zeszła i było kozacko. Sprawdzaj co kilka dni.
Btw s33 to takie średnie do hazy ;) z suchych to chyba lallemand verdany są najlepsze.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jmyung: s33 polecane są do ne ipa i pszenicznych czyli ok, ale odfermentowanie mają na poziomie 68% czyli mniej niż np 05 co dało trochę mniejszy voltaż niż zakładałem czyli ok 6% alk (celowałem w 7%)