Dzisiaj odebrałem całość. Z godzinę spędziłem na policji żeby to spakować i podpisać że nie mam zastrzeżeń. Dobrze że wziąłem plecak i torbę bo reklamówki z biedry gdzieś zniknęły.
Ogólnie oddali mi wszystko, tylko zawartość każdego pojemnika przesypali do worków strunowych i potem zapakowali razem z pustym pojemnikiem do większych kopert lub worków ponumerowanych od 1 do 17.
W domu zeszło mi jeszcze z 1.5 godziny, żeby to wszystko przesypać z powrotem do pojemników. Do tego mam cały worek śmieci.
Nie wiem jak to podsumować. Pewnie jakbym miał smutne życie to bym próbował ich sądzić o szkody moralne. Ile kasy zostało zmarnowane na badania - nie wiem.
@phervers: Szczerze to mnie nie dziwi podejrzenie i plus dla prokuratury za działanie. Zamawiasz składniki z których można skonstruować coś niebezpiecznego i zdziwienie, że kontrola ¯\_(ツ)_/¯
@phervers: fajnie, że oddali, pytanie na jakiej podstawie w ogóle to zabrali :D Jak dobrze kojarzę, to tamten post był sprzed 2 lutego 2022, Ja bym raczej to wywalił jak najszybciej, bo jutro wjadą Ci na chatę znowu o 6 rano i powiedzą że no sory, ale już jest po 2.2.2022 i już nie wolno posiadać :D
@massbombing_return: serio, wg prawa te produkty zakupione przed styczniem '21 można było posiadać do lutego '22. Zabrali (jeśli dobrze pamiętam) jeszcze w styczniu, więc przed datą przewidzianą przez ustawodawcę. Tym samym zrobili to bezprawnie.
@czyznaszmnie Takie zakupy powinny być kontrolowane już od lat a nie od lutego tego roku. Może bezprawnie (nie wiem) ale słusznie. Oczywiście nie jestem zwolennikiem działań bezprawnych ale w tym przypadku jestem za.
@phervers: Dobrze ze oddali. Ale co z zarzutami? Wycofane? Masz jakieś postanowienie o umorzeniu czy za chwilę okaże się że nadal musisz się tłumaczyć?
@massbombing_return: albo działamy zgodnie z prawem, albo nie. Twoje, moje, czy czyjeś widzimisię w danym temacie nie może być podstawą zatrzymania osoby lub mienia.
@czyznaszmnie: Zgadzam się. Prawo zostało zmienione za późno a prokuratura się trochę pospieszyła. Nie raz spotkałem się z nalotami na mieszkania, gdzie nakazy dostawali dopiero po kontroli bo jeszcze były procedowane
Jak to możliwe, że nagle wsrod Polaków tak zmieniła się narracja w stosunku do islamu? Izrael, który trzyma za mordę i robi porządki z islamskimi ekstremistami największym wrogiem Polaków, którzy jeszcze 5 lat temu dumnie nosili bluzy i koszulki stop islamizacji Europy. Beka #izrael #iran
Dzisiaj odebrałem całość. Z godzinę spędziłem na policji żeby to spakować i podpisać że nie mam zastrzeżeń. Dobrze że wziąłem plecak i torbę bo reklamówki z biedry gdzieś zniknęły.
Ogólnie oddali mi wszystko, tylko zawartość każdego pojemnika przesypali do worków strunowych i potem zapakowali razem z pustym pojemnikiem do większych kopert lub worków ponumerowanych od 1 do 17.
W domu zeszło mi jeszcze z 1.5 godziny, żeby to wszystko przesypać z powrotem do pojemników. Do tego mam cały worek śmieci.
Nie wiem jak to podsumować. Pewnie jakbym miał smutne życie to bym próbował ich sądzić o szkody moralne. Ile kasy zostało zmarnowane na badania - nie wiem.
Wołam @HoRsHiN @czyznaszmnie @powsinogaszszlaja
źródło: comment_1663599258waMAMQAJsqgahHPMhXEqW2.jpg
Pobierzźródło: comment_1663599339MsAICztUD360QDk9CqpJjd.jpg
Pobierzźródło: comment_1663599355KXLx7nNK3dHi6QF6EJckAC.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora