@oo__oo: No tak wlasnie myslalem. Sprobuj poszukac czegokolwiek z umowa o prace nawet na czesc etatu, wtedy komor musi Ci zostawic cos na zycie a ze zlecenia moze zabrac wszystko
@gomezikpl nie mogę dopóki nie ukończę kursu półrocznego, a ten zaczynam dopiero lutym. Wtedy już będę miał normalne pieniądze, a do tego czasu mam zlecenie niestety. Pewnych rzeczy nie przeskocze.
@oo__oo: Ale upadłość konsumencka nie jest ucieczką tylko rozwiązaniem. Dodatkowo pozwoli Ci to normalnie funkcjonować. Dodatkowo nie trwa najczęsciej lat tylko miesiące, nie słuchaj i nie czytaj artykułów sponosorwanych gdzie specjalnie zniechęcają ludzi. Mój kumpel z 4 milionami długu też skorzystał ( ͡°͜ʖ͡°) Mega trzymam kciuki, bo to że jesteś w schronisku i pracujesz to już jest gigantyczna zmiana, ale nie musisz się tak
@fiddle: aktualnie upadłość to już nie jest takie hop siup i sąd nie zawsze przyklepie plan spłaty, dodatkowo brak możliwości korzystania z kont bankowych + syndyk siedzący do końca spłaty to średnia opcja
@drakan8: Skąd Ty bierzesz tego syndyka siedzącego do końca życia ? Wierzytelności się przeterminowują. Brak możliwości korzystania z kont bankowych? Nie wiem skąd bierzesz informacje, ale tak to nie wygląda. Ten mój ziomek od kilku baniek za kilka lat będzie czysty jak łza. Poza tym nie pisz bzdur o zajmowaniu całości czy 50% wynagrodzenia, bo op na pewno nie zarabia więcej niż kwota wolna od potrąceń, czyli 2257,5 pln miesięcznie,
@fiddle: Od osób co mają upadłość, o ile faktycznie przy kwocie ponad 200k to się opłaca, tak przy kwocie 50k to zrobi mu tylko więcej problemu, bo szczerze taki dług na dupościsku idzie spłacić w 2 lata @oo__oo
" Ten mój ziomek od kilku baniek za kilka lat będzie czysty jak łza" nie będzie, bo już jest spalony w wszystkich bankach, więc nawet głupiej suszarki na raty nie dostanie
@gomezikpl
U mnie wyjazd za granicę na chwilę obecną równałoby się na 90% z zachlaniem pały i ćpaniem ʕ•ᴥ•ʔ
Ja się w Polsce wolności aktualnie
Upadłość i tak trwa latami. Priorytetem dla mnie są długi komornicze do których doprowadziłem świadomie będąc pod wpływem najczęściej.
Nie chcę uciekać od odpowiedzialności, wystarczająco długo jej unikałem. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pozdro
Mega trzymam kciuki, bo to że jesteś w schronisku i pracujesz to już jest gigantyczna zmiana, ale nie musisz się tak
Poza tym nie pisz bzdur o zajmowaniu całości czy 50% wynagrodzenia, bo op na pewno nie zarabia więcej niż kwota wolna od potrąceń, czyli 2257,5 pln miesięcznie,
" Ten mój ziomek od kilku baniek za kilka lat będzie czysty jak łza" nie będzie, bo już jest spalony w wszystkich bankach, więc nawet głupiej suszarki na raty nie dostanie
Komentarz usunięty przez autora