Wpis z mikrobloga

support #linkedin nie umie mi pomóc, więc może ktoś z #programista15k spotkał się z problemem ;-)
tl;dr: regularnie trafiają się rekruterzy, którzy zadzwonią i zarzekają się, że mam na profilu numer telefonu a ja go tam nie widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nie mam na profilu numeru telefonu (może kiedyś, lat temu naście miałem?),
w ustawieniach konta w:

Settings -> Sign in & security -> Phone numbers
też info o braku numeru telefonu

LI często kuleje technicznie i ma mnóstwo legacy zakamarków, więc może gdzieś coś jeszcze siedzi niewyczyszczone?
Ktoś coś podpowie?
Jedyne co przychodzi mi na myśl (skoro support olał sprawę) to powołanie się na RODO żeby przekazali mi zrzut danych
ewentualnie rekruterzy kłamcują i mają skądś kupioną bazę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@qbek nie wydaje mi się, żeby było jak mówią. Możliwe, że przy okazji jakiejś poprzedniej rekrutacji podpisałeś jakiś papier albo na nielegalu wpisali Cię do bazy. A teraz idzie ściema, żeby nie musieli się tłumaczyć.
  • Odpowiedz
  • 2
@qbek wciąż mogą mieć dostęp do tej samej bazy rekrutacyjnej. Dziwne byłoby tylko to, że wszyscy sprzedają te samą śpiewkę o linkedinie, ale może to popularna strategia.
  • Odpowiedz
  • 0
@qbek może tymczasowo przełącz swój profil na prywatny albo poukrywaj całe info. Jeśli telefony nie ustaną to będziesz miał odpowiedź
  • Odpowiedz
@qbek: przecież oni ręcznie nie chodzą po profilach. Mają sorry swój tool razem z LI, a do tego wrzucona baza ze scrapu sprzed dwóch lat. Mogłeś wtedy mieć podany numer i się będziesz każdemu wyświetlał. Ta baza wciąż za free lata po necie
  • Odpowiedz
@qbek: @qbek: Mam to samo. Po prostu wyciekł Twój numer i spamuja. Może kupili bazę od jakiejś firmy rekrutującej. Ja dostaje pełno spamu na maila, którego wyciągają z repozytorium gitowego. Rekruterzy maja gdzieś rodo. Pisze mi taki maila i potem jeszcze 3 razy czemu nie odpisuje, jak proszę o info skąd maja mojego maila i chce info jakie jeszcze moje dane to nagle przestają odpisywać.
  • Odpowiedz
@qbek: dodaj numer telefonu, a później go usuń. Może pomóc, jeśli coś im się walnęło podczas usuwania. Ty nie widzisz, ale M$ w swojej bazie wyszukiwań go serwuje
  • Odpowiedz