Wpis z mikrobloga

GURWA fanbaza #lotr to jednak są dzbany xD

Serial jest naprawdę fajnie zrobiony, pompatyczny, z patosem, okej, ale taki jest Sillmarilion i LOTR.

Efekty specjalne zajebiste, fabuła ciekawa, gra aktorska spoko, dobór aktorów: nienajgorszy.

Ale nie, dzbany będą wystawiać 1, bo krój zbroi Galadrieli się nie zgadza xD

#bekazpodludzi #seriale #amazonprimevideo
biesy - GURWA fanbaza #lotr to jednak są dzbany xD

Serial jest naprawdę fajnie zro...

źródło: comment_1663240966sWEbmi8cMB2qOO0UqfVjDV.jpg

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@biesy: Przecież ten serial to g---o. Okropnie naiwne dialogi, banalne charaktery postaci, efekty takie se (patrz ten skok na lodowcu xD), słabe stroje, gra aktorska nie zauważyłem żeby była jakaś wybitna, fabuła generyczna w uj, mnóstwo głupot typu próba przepłynięcia oceanu albo miks głupoty i c------j choreografii jak np. walka z trollem, gdzie najpierw rozwala z łatwością elfich żołnierzy a potem Galadriela (która nie ma nic z tej LOTRowej) skacze
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: Nie nie jest gównem. Ale wmawiaj sobie dalej i hejtuj xD Jest dość dobrym serialem fantasy, ze świetną warstwą wizualną. Oczywiście zmarnowana szansa, biorąc pod uwagę co mogli zrobić, gdyby mieli prawa do reszty książek. Ale nadal jest to ok serial. Już śmieszy mnie ten ból d--y ludzików, co wystawiają jedynki gdzie się da i płaczą.
  • Odpowiedz
@Czarendze1r: jest gównem, ale wmawiaj sobie i obrażaj na krytykę xD
Nie, nie jest "dość dobry". Może zgodziłbym się gdyby to był autorski projekt reżysera i scenarzysty, a nie adaptacja tak dobrego materiału. Warstwa wizualna czym tak dokładnie zachwyca w porównaniu np. do LOTRa, który ma już 20 lat? Nie, to nie brak praw jest problemem. Ale oczywiście zignorowałeś moje argumenty.
Wiesz co... nie wiem co dla ciebie znaczy "ok
  • Odpowiedz
@szybki_zuk: No właśnie, jest przeciętne. Nie jest gównem jak to okresliłeś. Warstwa wizualna jest świetna, jakość filmowa spokojnie. Żaden serial nie miał takiego cgi. Dla mnie ogólnie jest tak sobie, ale widzę tutaj parę wątków, które chce mi się śledzić.
  • Odpowiedz
@Czarendze1r: Dla mnie w tym wypadku to nie robi dużej różnicy. Bo przeciętna duża produkcja reprezentuje teraz naprawdę słaby poziom (patrz chociażby ostatnie marvele xD), do tego biorę pod uwagę zmarnowany potencjał. Jasne, w oderwaniu od wszystkiego jestem w stanie to obejrzeć i czerpać z tego przyjemność, ale bardzo wiele wad drastycznie ją zmniejsza, a jak myślę o tym że naprawdę dało siez tego zrobić coś swietnego i że psuje
  • Odpowiedz
@biesy: Ja mam beke z podludzi, którzy oceniają innych swoją miarą i nie mogą zrozumieć, że ktoś ma odmienne zdanie od nich i mógł dać 1 :)
  • Odpowiedz
@MajoZZ: JAk ktoś nie jest idiotą, to nie da jedynki, chociażby ze względu na wizualia i parę innych. na 1 zasługuje kompletne g---o, więc wystawianie takich ocen temu serialowi jest dziecinne i żałosne.
  • Odpowiedz
@Czarendze1r: 1 w skali filmwebu to z tego co pamiętam "nieporozumienie" i pasuje mi to do tego tworu. Jeżeli kupujesz prawa do jakiegoś dzieła i robisz adaptację to musisz się liczyć z dwiema rzeczami:
- automatycznie zwiekszasz zasięgi i potencjalna widownię o fanów oryginału
- jesteś oceniany przez pryzmat porównania z oryginałem

Nie można mieć ciastka i zjeść ciastka - przyciągnąć milionów ludzi, którzy inaczej by tego nie obejrzeli, a
  • Odpowiedz
@biesy:
Zgadza się to nie adaptacja tylko profanacja. A robienie tego na bazie bardzo ograniczonych praw jest po prostu bez sensu - podejrzewam, że jest sporo ludzi, którzy niekoniecznie śledzili każdego newsa i informacja o braku praw do Sillmarillionu do nich nie dotarła, bo Amazon w marketingu nie chwalił się specjalnie, że to serial na bazie załączników. Miał być serial o Drugiej Erze więc logiczne byłoby wykorzystanie wwsystkiego co autor
  • Odpowiedz
dzbany będą wystawiać 1

@biesy: ja sobie ogladam seriale dla rozrywki i ten serial mi owej dostarcza. Nie jestem psychofanem uniwersum Tolkiema (szczerze mowiac to jestem antyfanem bo jest p-------e) ale serial mi sie podoba, fajnie zrobiony, Jedyne co mnie wkurza to ta bruneta od elfa. Przypomina mi taka jędze z serialu Dark, mame Jonasa. Strasznie w---------a postać to była. Ogólnie serial spoko.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@biesy: No wiesz, jak krytyk ocenia źle, to nie dostanie kolejnego abonamentu na Amazon Prime za darmo. Także ten...
Zwróć uwagę, jak działają recenzje sprzętu na YT. YouTuberzy oceniają dobrze, żeby dostawać darmowe sprzęt w przyszłości. Jedynie Klawiatur ma w------e i mówi, co myśli.
  • Odpowiedz
@biesy obejrzeliśmy 2 odcinki i więcej nie zamierzamy, taki to super serial... No może jak masz IQ<80, brak gustu i nudzisz się niemiłosiernie to się nada jako zapychacz czasu, ale w sumie to są setki innych lepszych produkcji.
  • Odpowiedz
@biesy: low quality bait, ale jeśli piszesz serio (bo wiem, że są na świecie ludzie którym się ten serial podoba), to tylko przykro, że pozwalasz amazonowi wciskać sobie taką papkę, jako coś wartościowego. Scenariusz (przede wszystkim dialogi) i gra aktorska są na poziomie tanich produkcji z CW albo Starz. Gdzie tutaj 60 baniek za odcinek, bo ani cgi ani lokacje nie są aż tak powalające. Kupili prawa do najpiękniej opisanego
  • Odpowiedz
Gdzie tutaj 60 baniek za odcinek, bo ani cgi ani lokacje nie są aż tak powalające

@rzuffiq: Widać że nie oglądałeś serialu, CGI jest tutaj na poziomie kinowych produkcji albo nawet i lepsze.

Kupili prawa do najpiękniej opisanego uniwersum
  • Odpowiedz