Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 841
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czemu stare pokolenie Polaków jest takie agresywne i nienawidzi bliźniego swego? #polska #krajzdykty
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sg553: bo tak ich układ w Magdalence ukształtował.

Kasta ciągle tych samych osób na zmianę przy korycie.
Bieda, brak wykształcenia, brak inteligencji. Problemy z samodzielnym myśleniem.

divide et impera – zasada wzniecania wewnętrznych konfliktów, w tym przypadku wśród obywateli. Narzędziem od lat jest prasa, a
  • Odpowiedz
@sg553: Myślę, że wszystko kręci się wokół biedy, braku możliwości i powiązania tego z faktem, ze na starość już po prostu niewiele da się zmienić, nie bardzo jest w co wierzyc. Starość ogólnie nie jest za wesoła sama w sobie i nie oszukujmy się, ale nic jej tak nie osładza jak pieniądze. Ktoś może powiedzieć, ze zdrowie najważniejsze. Owszem, ale w pewnym wieku nie ma zdrowia bez pieniędzy. Jak człowiek
  • Odpowiedz
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czemu stare pokolenie Polaków jest takie agresywne i nienawidzi bliźniego swego?

@sg553: Podziękuj komunista, że zaszczepili w narodzie sowiecka mentalność której przez kilka pokoleń nie wyplemisz. 40 lat komuny zniszczyło ten narod bardziej niż zabory.
  • Odpowiedz