Wpis z mikrobloga

Czy jest jakiś samochód do 185 tys na który nie trzeba czekać rok lub 2?
Wymagania:
1. SUV/Crossover 4x4
2. automat
3. Tak żeby 4 osoby wygodnie siedziały.
4. Hybryda albo przynajmniej mocno oszczędny
5. Nowy z salonu

Nieelektryk, nie plugin.

Zamówiłem Corolle cross w podanej cenie, z odbiorem na grudzień, ale po zobaczeniu na żywo podczas dni elektryfikacji jestem mega sceptycznie nastawiony. Materiały są kiepskie, gorsze niż w starych toyotach chyba xD podobnie się wypowiadają ludzie na forum:
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,52265.255.html

Chyba, że to faktycznie jeszcze azjatycka wersja na pokaz, a europejska będzie lepiej wyglądać w środku.

Co prawda przesiadka z ledwo toczącego się 20 letniego wozu ale i tak jakoś mam mieszane odczucia. Rav4 za duża, lexus za drogi.

#toyota #samochody #motoryzacja
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@famir96: odbyłem tylko jazdę próbną więc dużego doświadczenia nie mam, poklikałem i było ok. Na plus obecność fizycznych przycisków pod ekranem i na kierownicy. Najczęściej i tak jeżdzę z car playem.
  • Odpowiedz
@famir96: Cupra Formentor 2.0 190KM 4Motion. Wg cennika 155k brutto. Fajnie wygląda, nieźle jeździ i ma dobre wyposażenie w standardzie (no i opcje też drogie nie są). Na otomoto jest kilka ofert od dilerów z odbiorem w grudniu.

Jeżeli chcesz hybrydę (nie-plugin), to za dużego wyboru nie ma. Masz Toyoty, które pod względem napędu są super, ale reszta niestety ssie (wykończenie, wyciszenie, do niedawna multimedia też totalny dramat). Oprócz tego,
  • Odpowiedz
@famir96: BTW. Jeszcze spojrzałem na ten wątek na forum. Jeżeli rzeczywiście w tej Corolli Cross jest z jakością wykończenia jeszcze gorzej niż w zwykłej, to ja bym zrezygnował z zamówienia.
  • Odpowiedz
@famir96: 185 000 zł za corollę ale ta inflacje w------o a jeszcze rok temu za tyle się miało wypasione camry i można było wyrwać bmw 320i (_ )
  • Odpowiedz