Aktywne Wpisy
wykop14 +6
#bezsennosc Nie spałem dziś nic, leżałem i chciałem zasnąć, a mój mózg pracował na 200% Teraz wyczytałem: "Obecnie Księżyc znajduje się w fazie nowiu, który przypada dokładnie dzisiaj, 26 maja. To moment, kiedy Księżyc znajduje się między Ziemią a Słońcem, więc jego oświetlona strona jest zwrócona w stronę Słońca, a my widzimy jedynie jego ciemną stronę – #ksiezyc jest wtedy praktycznie niewidoczny na niebie. To przeciwieństwo pełni.
Podczas
Podczas

Sonny86 +37

Mirki, czy możliwe jest stworzenie pewnej formuły, która w komórce F2 utworzy mi automatycznie tekst złożony z informacji zawartych w pozostałych komórkach tego wiersza, w dodatku oddzielając poszczególne składowe slashem?
Tzn chcę, aby excel samodzielnie zebrał mi informacje zawarte w konkretnych komórkach i utworzył z tego pewnego rodzaju etykietę zawierającą wybrane informacje.
Wykonalne?
Poradziłby sobie pewnie sam z użyciem google'a, ale nawet nie wiem o co go pytać :/
źródło: comment_1663080129iANqQsOYvLDfVPnNCb7iUT.jpg
PobierzMogę mieć jeszcze jedno pytanie? :/
Czy możliwym jest, aby arkusz samodzielnie numerował mi poszczególne wiersze, ale zależnie od kategorii widniejącej w określonej kolumnie?
Tzn, jak na screenie: chciałbym, żeby wiersze z kategorii AB były numerowane osobno, z kategorii CD osobno i od początku itd. Kategorie te będą się ze sobą mieszać w arkuszu,
źródło: comment_16630838946Bzx3EmEgjJ2cA4Lay943Q.jpg
Pobierz@kkrzysiek13: generalnie moja potrzeba numeracji w takim formacie (001, 002) wynika z mojego pierwszego problemu :D chciałbym, aby do mojej etykiety generowanej za pomocą funkcji textjoin numeracja dopisywała się właśnie w takiej postaci
EDIT: okazało się to banalnie proste, wystarczyło wprowadzić niestandardowy format liczbowy i wszystko śmiga jak należy!
źródło: comment_1663089566eQgjBWN4Y2swYcMbFbXQbI.jpg
Pobierz