Aktywne Wpisy
xeacaex +477
Wczoraj wieczorem prawie zginąłem ‚na Sebastiana’ na krajowej 7 na wysokości jakiejś wiochy przed Kielcami. Chciałem wyprzedzić ciężarówkę, ale widziałem auto w lusterku które strasznie z----------o, pewnie lekko z 250 km/h, więc poczekałem. Gdy wyjechałem na lewy pas to ‚magicznie’ ukazało się drugie które ledwo co wyhamowało (oczywiście BMW). Nie wiem, może to moja wina, bo nie sprawdziłem lusterka pierdyliard razy, ale wiem jedno - rzygam już jazdą autem po Polsce. Na
szynszyla2018 +45
No i pospane. 3 h snu XD zajebiste. Ale jak pójdziesz do dzbana lekarza to ci powie żebyś sobie zrobił kąpiel przed snem XDDD nie wiem skąd oni tych dzbanów biorą. #lekarz #bezsennosc
-brak dostaw broni na Ukraine
-brak tarczy antyinflacyjnej
-brak obniżki Vat na paliwo
A Koalicja jakie miala wytłumaczenie?
~"Pieniędzy NIE MA i NIE BĘDZIE"
I tyle, sprawa załatwiona, a libki uwierzą xD
Dodajmy do tego, że według Koalicji to cały obecny globalny kryzys (energia, inflacja) jest winą PiSu i jego "rozdawnictwa", a szczególnie 500+ xD tak, Polska taka mocna ze steruje polityką światową.
#polityka #geopolityka #wojna #ukraina #polska #ekonomia
Czyli zakontraktowali śmigłowce uderzeniowe zamiast wielozadaniowych? Tak kilka dni temu zakontraktowali i amerykanie od razu zaczęli produkować je dla nas. Poza tym przeżyty żołnierzy to będą ich na linach podczepiać do tych Apachy. No i tez genialny pomysł jak nie stać nas na utrzymanie Mi24 w linii a co dopiero Apachy...
@fasttaker:
No fajnie, że marynarce wystarczą 4 śmigłowce ale te zakontraktowane 50, które uwalili miały być nie tylko dla marynarki. Poza tym jeszcze długo AW101 nie będą miały na czym wylądować bo wymagają okrętów, które prawdopodobnie nigdy nie będziemy
"Zgodnie z informacjami uzyskanymi przez Defence24.pl, śmigłowce AW149 zostaną pozyskane w ramach programu wielozadaniowych śmigłowców wsparcia Perkoz.
Program ten, według ogłoszenia o dialogu technicznym, zakłada pozyskanie 32 maszyn wielozadaniowych w 3 różnych wariantach:
wsparcia bojowego z możliwością prowadzenia zaawansowanego szkolenia lotniczego;
Pokaż mi proszę te bzdury...
@fasttaker:
No to musisz się leczyć...
@fasttaker:
Ale wam się pali w tych wsiowych pisowskich chałupach. Bolą sondaże, co? :)