Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +34
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +53
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
-brak dostaw broni na Ukraine
-brak tarczy antyinflacyjnej
-brak obniżki Vat na paliwo
A Koalicja jakie miala wytłumaczenie?
~"Pieniędzy NIE MA i NIE BĘDZIE"
I tyle, sprawa załatwiona, a libki uwierzą xD
Dodajmy do tego, że według Koalicji to cały obecny globalny kryzys (energia, inflacja) jest winą PiSu i jego "rozdawnictwa", a szczególnie 500+ xD tak, Polska taka mocna ze steruje polityką światową.
#polityka #geopolityka #wojna #ukraina #polska #ekonomia
Co za durnie.
@GlenGlen12: O, PiSowsli troll. To PO zaczęło szkolić ukraińskich żołnierzy w Polsce. W 2015 Platforma uruchomiła program szkoleniowy i to w Polsce a teraz mieliby nie wysyłać broni?
https://www.newsweek.pl/swiat/oficerowie-ukrainscy-szkoleni-w-polsce-sytuacja-na-ukrainie/sh00xf1
AD 2 nie byłoby takiej inflacji, pis bohatersko walczy z problemem który sam stworzył
AD 3 orel nie zwiększyłby marzy na baryłce kilkunastokrotnie, bo nie byłoby niedojdy obajtka
Kuźwa - kolejny troll.... .
Jak nazywał się ten generał? Chętnie poczytam coś więcej.
Pozdrawiam
Dzięki temu jesteśmy w tak świetnej sytuacji.
Pieniądze są? To dlaczego nasz dług publiczny rośnie jak #!$%@??
Są pieniądze? To na kiego wała te śmiecie dodrukowywały je?
Oczywiście dodruk pieniądza połączony z radykalnie niskimi stopami, to wcale nie jest mieszanka wybuchowa XD
Mechanizmy z którymi trzeba się zapoznać aby być prezesem NBP są takie proste, że w tydzień wykładów nawet dureń by ogarnął. Niestety nazwać pisiorów durniami to za mało.
Ekonomiści od siedmiu
Stara, pisowska śpiewka.
Za to teraz ludzie kredyty mają spore, węgla nie ma, inflacja... Ech.
@Papudrak: Gdyby kontrakt nie był zerwany to te śmigłowce byłyby już w służbie. A tak mamy jakieś pojedyncze sztuki kupione z półki, bez żadnego zysku dla polskiego przemysłu.
Przypomnę o działaniu Komorowskiego, który zdewastował program REGINA (Krab) to on doprowadził swoimi decyzjami o wstrzymaniu projektu na 10 lat. Gdyby nie jego działania nie było by hucpy z K9.