Wpis z mikrobloga

@GoodLikE: to ja nie rozumiem najazdu na Lublin za SSP. Azoty tyle lat sponsorowały Unię Tarnów i jakoś problemu wtedy nie było ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bogdanka sponsorowała piłkarskie kluby od dawna, a lubelski żużel również, jeszcze za czasów KMŻ. Dodatkowo nie jest jeszcze przejęta w pełni przez skarb państwa. I jeszcze wiązanie klubu z PiSem, gdzie głównym sponsorem jest miasto (tak samo jak w innych klubach
@meister_chlepka aha...czyli Bartuś zgarnia 6 baniek za sezon głównie z pieniędzy podatników, którzy niekiedy wiążą koniec z końcem... mimowoli. Bartek za jeden mecz zarobi tyle co nie jedni mogą pomarzyć w perspektywie całego roku ale cóż. Zobaczyny jakie będzie wycie jak suweren wybierze innaczej. Generalnie życzę każdemu klubowi jak najlepiej. Nie chce żeby z moich pieniędzy był opłacany Zmarzlik czy inny rajder. Prywatne folwarki nie powinny być opłacane z SSP.
@GoodLikE: tak, na pewno dostał w Lublinie 6 baniek, jak budżet klubu jest w granicach 8-10 ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja również jestem przeciwko finansowania sportu z pieniędzy podatników szczególnie z budżetów miast, ale stawianie w tej sprawie Motoru na świeczniku, gdzie wszystkie kluby mają podobną strukturę finansowania, a dodatkowo Lublin budżetowo jest przeciętniakiem jest po prostu niesprawiedliwe. A ciebie boli po prostu dupa o Motor, bo
@meister_chlepka byłaby normalną ligą za prywatne pieniądze. Nie było by kombinacji z budżetami czy niewypłacalnością. Jakoś w Szwecji nie ma milionowych kontraktów a jeżdżą Zmarzlik czy inne Janoskie. Rozpanoszyli się i spirala zarobków się nakręca.