Aktywne Wpisy
orlen_lite +40
Pamiętamy o Bohaterach Powstania Warszawskiego. Bądźmy razem w godzinę „W”!
#powstaniewarszawskie #powstanie #warszawa #wojna
#powstaniewarszawskie #powstanie #warszawa #wojna
Szumny +243
Tak ogółem to ochajtałem się w piątek z @lunaria xD
#zwiazki #chwalesie #wykop #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #chwalesie #wykop #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow
Ja rozumiem, że idzie ofensywa, ale trochę lodu na głowy, bo tutaj niektórzy odlecieli w kosmos i myslą, że zaraz Ukraina zrobi blitzkrieg i odzyska Krym, czy dalej na Rosję pójdzie xD
Plan Putina o zajęciu szybko Ukrainy, się nie sprawdził i teraz albo rzuci naprawdę znaczne siły na Ukrainę, albo tam się będą klepać do usranej śmierci i terytorium będzie odbijane z rąk do rąk. Już i tak propagandowo wojnę przegrał. Wielu ekspertów mówi, że jak tam nie będzie znacznych sukcesów, to będzie to koniec Putina w Rosji. Druga sprawa, sankcje, które miały załamać gospodarkę rosyjską, jej nie złamały. Bilans strat ekonomnicznych między zachodem, a Rosją jeżeli chodzi o straty wywołene wojną, są na takim samym poziomie. Nikt nie ucierpaił bardziej, ani mniej, jest remis. Przemysł wydobywczy nadal ma się świetnie. To też są wypowiedzi ekspertów.
#wojna #ukraina #bekazpodludzi
@SpalaczBenzyny:
- pułkownik rezerwy Piotr Łukasiewicz, były ambasador RP w Afganistanie.
- Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz, była ambasador Polski w Rosji
Czy Ty jesteś głupi, czy po prostu trollujesz?
Nawet i z tvp info może być, fox news, die welt czy innego cnn. Patrzę, ladnie masz w głowie pomieszane
> Na reszcie frontu jest zresztą podobnie.
@technojezus: co to znaczy? że spodziewasz się, że za chwilę będzie dokładnie takie samo przełamanie
@SpalaczBenzyny: przecież napisałem kto to mówił, dodatkowo podałem link do tvn24, ale już pseudo wychodki z wipoku stweirdzili, że tego nie ma na podstawie #!$%@? jednominutowego fragmenty z rozmowy która twrała kilkadziesiąt minut.
Że jest podobnie.
teraz każdy będzie strugał wielkiego eksperta "było wiadomo" i doszukiwał się faktów które potwierdzają jego
@SpalaczBenzyny: odpal sobie jak jest cały wczorajszy program i sobie sprawdzisz. Ja ze srollem już kończę dyskusję
@technojezus: kurna, tylko ja się dałem strollować, zobacz, nikt już nie gada, nie ma nikogo, wszyscy olali te dyrdymały