Wpis z mikrobloga

Kyrgios out, Gauff out i od razu humor gitówa.

Do samej Gauff nic nie mam, ale ileż się nasłuchałem amerykańskich ekspertów, że kolejny raz faworytką jest Gauff i to pompowanie amerykańskich tenisistów zawsze mnie irytuje niemiłosiernie.

Kyrgios natomiast wiadomka - miejsca pajaca jest w cyrku, a nie w pólfinale wielkiego szlema.

#tenis
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@waro: Z odpadnięcia Gauff to ja bym się nie cieszył, Garcia wygląda chyba najlepiej z całej stawki obecnie. Zakładając, że Iga dojdzie do finału (w co mimo wszystko szczerze wątpię) to Gauff byłaby zdecydowanie łatwiejszą rywalką dla Igi niż Garcia (zakładam, że Jabeur też pokona).

Poza tym ja do amerykanki nic nie mam, wydaje się sympatyczna, sensownie prowadzi swoją karierę (szczególnie w zestawieniu z pewną 83 rakietą świata, przyszłą dominatorką
  • Odpowiedz
Zakładając, że Iga dojdzie do finału

@deloren: No właśnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie oszukujmy się - dalej, niż do półfinału nie dojdzie. Ja szczerze wątpię czy nawet tą Pegulę pokona. Więc takie rozważania kto byłby łatwiejszym przeciwnikiem dla Igi... nie mają żadnego sensu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@waro: też mam takie wrażenie, że córka miliardera dzisiaj Igunie pokona. Ten turniej mi do bólu przypomina AO 22. Wtedy też półfinał był wynikiem ponad grę i kwestią dobrego losowania. Jedyny plus za Igą jaki widzę to styl gry Peguli, która gra wolniej niż rywalki, z którymi Świątek przegrywała w tym roku.
  • Odpowiedz