Wpis z mikrobloga

@newerty: nie wiem, bo nie próbowałem jeszcze jak to wygląda. Od znajomych z discorda wiem, że MD-80 nie działa dobrze. I na r/xplane parę osób pisało, że większość addonów pisanych z wykorzystaniem SASL w mniejszym lub większym stopniu się z-----a. Chociaż wspominając moje doświadczenia z tym gównem z czasów XP11, może to wcale nie być wina nowej wersji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: wiem, bo Toliss nie był pisany w SASL. Od początku do końca ten samolot był pisany z wykorzystaniem C++ tak jak samoloty natywnie znajdujące się w X-Plane. Niestety ale większość devów korzysta z tego zasobożernego gówna jakim jest SASL, bo tak jest szybciej i prościej. Więc dopóki Austin nie zmieni czegoś bardzo głęboko w symulatorze, wywracając cały silnik do góry nogami, tak długo samoloty Tolissa będą działać
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: szczere mówiąc z tego co widziałem, to Enhanced Skyscapes w 11 wyglądało lepiej. To nie powinna być kolejna wersja X-Plane'a tylko aktualizacja do 11. Jakoś DCS i IL-2 mogły dostać lepszą atmosferę i chmury bez płacenia za to. 12 wydaje się wydana o wiele za wcześnie, nawet FMS w tym Airbusie podobno pochodzi z defaultowego 737. X-Plane 12 to powinien był całkowicie nowy silnik, bo ten już ewidentnie osiągnął
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: poza tym każdy symulator stoi na zawartości tworzonej przez innych deweloperów. Miałem nieszczęście korzystać z edytora scenerii WED i był to koszmar. Tam nawet skalowanie interfejsu nie działało dobrze i na rozdzielczości 1920x1080 korzystanie z tego to był dramat. Jak Austin tego nie ogarnie, to całe 3rd party przeniesie się do msfs, gdzie nie dość, że mają znacznie większą liczbę potencjalnych klientów to też współczesne narzędzia deweloperskie.
  • Odpowiedz
że ortho4xp ma jakiś update dostać - coś związanego z liniami brzegowymi itd.

@KaiserBrotchen: przecież ortho4xp ma funkcję nakładania maski na linie brzegowe dzięki czemu są 'miękkie'. Domyślnie jest ona chyba wyłączona.

Jakoś DCS i IL-2 mogły dostać lepszą atmosferę i chmury bez płacenia za to.

DCS z polityką sprzedażową gówna w we wczesnej alphie i zapędami graczy do kupowania tego jest niemal usługą subskrypcyjną. W dodatku dynamicznej pogody nadal
  • Odpowiedz
przecież ortho4xp ma funkcję nakładania maski na linie brzegowe dzięki czemu są 'miękkie'. Domyślnie jest ona chyba wyłączona.

@newerty: tak, ale mają coś poprawić podobno, żeby wykorzystać jakieś nowe funkcje dodane w XP12.

Polityka Eagle Dynamics jest jaka jest, ale nie kazali oni za to płacić. Mimo tego, że znani są z wyciągania pieniędzy za
  • Odpowiedz