Wpis z mikrobloga

#lifehack #gotujzwykopem

Zawsze miałem problem, że jak robiłem kakao, to trochę zostawało nierozpuszczone na dnie. Mała rzecz, a w-----a.

Oglądałem ostatnio na YouTube filmik gdzie koleś testował różne dziwne gadżety kuchenne, i był tam kubek, który miał w sobie mieszadełko, specjalnie po to, żeby kakao się nie osadzało na dnie. Recenzja była "fajne ale mamy kakao rozpuszczalne".

Ale ja wolę z normalnego kakaa, nie chcę rozpuszczalnego. Mi taki kubek by się przydał.

Dima podumał

Taki kubek to właściwie mikser tak naprawdę. Nie mam miksera, ale mikser to jest jak blender, tylko do góry nogami. Może zamiast mieszać kakao łyżką powinienem je blendować?

Bingo.

Tak stworzyłem idealnie wymieszane kakao, bez grudek na dnie.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurczaczak: Dolej mleka tak mało, żeby się zrobiła taka pasta z kakao. Powoli dolewaj mleka i mieszaj aż się zrobi konstystencja syropu, potem wlej resztę. Mnie też w-------o kakao na dnie. Możesz sobie też kupić takie małe mieszadełko na baterie za 10 zł, da radę rozmieszać w małej ilości mleka.
  • Odpowiedz