Aktywne Wpisy
m4jkel +97
Czemu jak Włoch albo Francuz wypija codziennie po 2 lampki wina to jest spoko i to element jego kultury, a jak Polak napije się piwa to już ble i alkoholizm?
#przemyslenia #przemysleniazdupy #heheszki #pytanie
#przemyslenia #przemysleniazdupy #heheszki #pytanie
kropla_bez_kitu_benc +430
Rzuciłem okiem na życiorys Ursuli von der Leyen - studia medyczne, studia ekonomiczne na London School of Economics, jej mąż wykładał na Standford itd. A po drugiej stronie waląca populizmy, manipulująca i #!$%@?ąca palcem osiedlowa patusiara Ewka xDD I jeszcze idiotom z konfederacji się to podoba, trzymajcie mnie XD
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polska #ue #neuropa #4konserwy #polityka
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polska #ue #neuropa #4konserwy #polityka
Co ciekawe udział złotówkowych w tym okresie w żadnym momencie nie spadł poniżej 30%. Czyli co najmniej co trzecia osoba mimo wszystko brała krechę w złotówce. Nawet przy tak masakrycznych stopach.
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #stopyprocentowe
Są to np właściciele nieruchomości mniejszych po sprzedaniu których kupują większe. Wtedy biorą kredyt na 15-30% wartości nieruchomości.
No bierze, no i co? Myślisz że są to idioci?
była w naszym kraju w walutach obcych, w tym głównie we franku szwajcarskim."
Swoją drogą, między 2005 a 2008 ceny nieruchomości rosły razem ze stopami, a potem razem z nimi spadały. Takie to były czasy.
BTW, twój wykresik pokazuje RRSO, WIBOR3M w 2008 był poniżej 7%.
Moje dane pochodzą z raportu NBP - patrz niżej.
Co spadało to spadało, rozpiętość pomiędzy lepszymi a gorszymi dzielnicami Warszawy sięgnęła wtedy 10k. To, że nabudowano więcej tańszych lokali na peryferiach nie jest równoznaczne z
Czyli dobrze rozumiem że
4,25. Tylko ze wtedy za 53m na Bemowie(w okolicy Wola Park) zaplacilem 340k. Swojej kasy mielismy 140k. Czyli wiesz 200k kreski to rata jest nieodczuwalna dla ogarnietych ludzi.
Obecnie wg wyceny to mieszkanie warte jest ponad 2 razy tyle. Czyli tacy mlodzi ludzie na
@"rozpiętość pomiędzy lepszymi a gorszymi dzielnicami Warszawy sięgnęła wtedy 10k."
W 2008? Chyba pomiędzy najdroższym a najtańszym lokalem w mieście, a nie między "dzielnicami". Pokaż dane.
@rzzz: Ale na co chcesz się licytowac - kto ma lepsze dane? Wziąłem tabelkę z raportu NBP. Masz inne cyferki, fajnie, ale nie nazywaj mnie manipulatorem ani kłamcą, bo z dupy sobie tego nie wyjąłem. Nie wierzysz? To sprawdż sam z raportem NBP i nie oskarżaj o bzdury.
https://www.wykop.pl/ludzie/plusowane-wpisy/rzzz/