Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
darknightttt +451
Ale miałam porytą sytuację xD W trakcie spaceru chciałam wypić kawę. Obok była zwykła, mała kawiarnia. Zamówiłam, duża kawa 18zł, kelnerka elegancko przynosiła chwilę później. Piłam ją może z 5 minut no i skinęłam głową w stronę kelnerki, że chce zapłacić już. Wyjmuje 50zł, wkładam do pudełeczka który przyniosła i ona sobie z tym poszła i nie wróciła xDD
Karinka uznała, że taki napiwek jej się należy i #!$%@?. Oczywiście upomniałam się
Karinka uznała, że taki napiwek jej się należy i #!$%@?. Oczywiście upomniałam się
https://gazetawroclawska.pl/ulica-na-nowym-wroclawskim-osiedlu-zamienia-sie-w-rzeke-deweloper-to-wina-mieszkancow/ar/c9-16792227
#wroclaw #nieruchomosci #patodeweloperka
ja #!$%@?
Inna kwestia, to gdzie są nasi urzędnicy wydający pozwolenia na budowę czegoś takiego? Gdzie nadzór budowlany, który robi odbiory? Jak jest wykonany zjazd do drogi gminnej, że różnica poziomów między jezdniami to 0.5m i służby mają problem tam wjechać?
@lipszczak: zajeci wydawaniem lapowki od developera krzaka XD
@lipszczak: No chyba cię #!$%@?ło, za mało jeszcze bezsensownej papierologii... Od tego jest kierownik budowy z odpowiednimi uprawnieniami a nie urzędnik którego jedyny kontakt budowlanką to że skończył studia 30 lat temu.
https://www.wykop.pl/link/6799607/ulica-na-wroclawskim-osiedlu-zamienia-sie-w-rzeke-deweloper-to-wina-mieszkancow/
@emerjot: a mogli kupić zaniedbane mieszkanie w patologicznej kamienicy od babci co tylko w niedzielę do kościoła wychodziła
Według prawa budowlanego odprowadzenia wody z własnych posesji powinno być albo do kanalizacji deszczowej, albo zagospodarowane na własnych działkach. Tak duże wybetonowane wjazdy powinny kończyć się rynnami, również z odprowadzeniem do kanałów burzowych. Betonowanie powierzchni na własną rękę, nawet na własnej działce jest niezgodne z przepisami.
Deweloper nie powinien dostać zogdy na wygudowanie tych budynków, własnie ze względu na deszczówkę, a jeśli