Aktywne Wpisy

Melkovva_ +4
Ej nie musicie do mnie wzywać policji, serio
Chore ogólnie
P------o wam się w głowach już od tego dobrobytu
Chore ogólnie
P------o wam się w głowach już od tego dobrobytu
mam kuzyna 21 lat. Ostatnio nawet z nim gadałam, ale zastanawiam się bo mowił, że miał dziewczyne ale prawie syfa złapał. A jak z nim spędziłam czas zwracał uwagę na wyrzezbikone sylwetki facetów. Czy to coś może oznaczac>? #zwiazki

W myjce do podłogi spalił się sterownik silnika. Zamówiłem nowy i wszystko niby działa tylko problem jest taki że stary sterownik manetkę gazu ma na potencjometrze a nowy sterownik jest już na czujniku Halla. Nie mogę zmienić manetki bo musi zostać oryginalna. Mogę albo zamontować jakoś czujnik Halla w manetce co będzie druciarstwem albo przekombinować jakoś sygnał z potencjometru na pwm. Bo z tego co widzę to czujniki Halla zwracają wygnał w pwm
#pytaniedoeksperta #majsterkowanie
Komentarz usunięty przez autora
I te manetki z hulajek są pod sterownik z "open collector", znaczy się sterownik ma wejście sygnału ma podciągnięte do +5V, a Hall to ściąga do 0.8V przy nie wciśniętej manetce.
Do manetki na potencjometrze możesz dobrać rezystory że zadziałają podobnie, tylko trzeba eksperymentalnie wyczaić jakim R to jest podciągnięte do +5V w
@rybeczka: no jo, bo istnieją tylko dwa rodzaje czujników, do komutacji i do manetki gazu.
Porównaj sobie DRV5055, DRV5056 i DRV5057