Aktywne Wpisy
calban +720
#powodz
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
lorquu +448
#powodz No tak bo czasu było mało żeby s--------c…
Czy istnieje jakikolwiek przepis/uzasadnienie na taki przypadek:
Na terenie osiedla w Gdyni działa serwis mechaniczny dla samochodów amerykańskich. Jednakże z racji tego, że serwis ma mały parking i dużo klientów to postanawia zostawiać te samochody na publicznych (darmowych) miejscach postojowych na terenie osiedla czym blokuje miejsca dla mieszkańców. Istnieje przepis na coś blokowanie czegoś takiego? Jak dla mnie to jawne wykorzystywanie terenu publicznego do prowadzenia własnej działalności. Przykłady na zdjęciach.
#parkowanie #gdynia #samochody
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli samochody są zaparkowane zgodnie z przepisami to jest to legalne.
Nie ma przepisu "zabrania się parkowania pojazdów na drodze publicznej przed i po wizycie w warsztacie mechanicznym".
@zgrywuzz:
Nic nie zrobisz. Jak są prawidłowo zaparkowane a teren nie jest prywatny i ogrodzony należący do wspólnoty/spółdzielni to przecież mogą stać. Ja mam pod domem pensjonat z mikropodwórkiem na trzy auta i cały rok ulica obstawiona jest autami turystów i dostawczakami ekip w delegacji tak, że nawet nie da się wyminąć z
@Yelonek:
Jak pisałem odpowiedź to nie było prawidłowo wstawionych zdjęć. Generalnie nie wygląda to dobrze ale jak nie ma w tym miejscu strefy zamieszkania to może być ciężko. Można spróbować nasłać straż miejską, może dałoby się coś zdziałać o niszczenie zieleni, tylko jak to się ma do:
Albo to
@zgrywuzz: Co to znaczy? Jaka tam jest organizacja ruchu? SM jest po to, aby interweniować głównie na terenie kontrolowanym przez miasto.
@zgrywuzz: na 99 procent nic nie zrobisz, ale mimo wszystko do pewności dajesz za mało szczegółów.
Jeżeli teren należy do Spółdzielni, to do niej trzeba się zwrócić z jakimś rozwiązaniem, np. montując szlaban itp.
Jeżeli teren należy do miasta, to można zgłosić do UM, że pojazdy stoją tam długi okres czasu lub miejsca zajmowane są cały czas przez ten sam podmiot. Może uda Ci się wymóc na UM nałożenie opłaty na warsztat jak w