Wpis z mikrobloga

Widzę posty z pytaniami co to jest to Okiem Młodych i dlaczego występują tam tacy a nie inni ludzie. Oto powody:
1) Kaczyński zapowiedział, że partia będzie walczyć o młodych zapatrzonych w „smarfony”, oto jest i realizacja
2) OM to twór całkiem dobrze zbudowany pod względem PR, dobór aktorów przekrojowy (trzech głównych to nerd-konfederata, konserwatywka i oski, ale taki „polak”, a nie jakiś tęczowy przebieraniec)
3) widać ułożenie scenariusza działania przez pierwszy czas: są posty, filmiki, posty o filmikach, filmiki o filmikach - jednym słowem, zgromadzono kontent startowy
4) duży ruch reklamowy na prawackich i pisowskich kontach oraz fanpagach, ciągłe podkreślanie, że to oddolna inicjatywa i to niezależni ludzie, mimo, że nikt o to serio nie pyta, bo na pierwszy strzał widać, że to pisowski twór XD
5) zbieżność językowa z pisem: jest Tusk, Polska, podkreślanie swojej polskości a Tusk to Niemiec. Jak Tusk rządził to te banany miały kilka-kilkanaście lat, ale jak widać od urodzenia są na bieżąco ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6) cel: wytworzenie wrażenia wśród młodych niezdecydowanych, że PiS to nie obciach ani idioci, tylko mężowie stanu, a Tusk zniszczy kraj (serio, to po prostu wynika z kontentu). Jednoczesne przyjęcie postawy oblężonej twierdzy, jesteśmy hejtowani, ale się nie dajemy. Ciągłe podkreślanie, że to wszelki głos krytyki to hejt (wycie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) lewaków, POpaprańców, etc.
7) teoretyczne wyprzedzenie opozycji w social mediach, ale pis0wcy chyba nie przewidzieli tego, że opozycja nie potrzebuje swojego hitlerjugend ani pawlika morozowa, bo mało który młody człowiek szczerze popiera pis

Jedyne zagrożenie jakie dostrzegam to takie, że bardzo szybko okiem młodych stanie się promowaną tubą propagandową, wciskaną wszędzie i każdemu, w profilowanych kanałach przekazu. Wiadomo, że te dzieci same nie wymyślają tych komunikatów, tylko dostają je z bazy programowej partii. To z kolei wiąże się z tym, że tworzą je specjaliści od tępej propagandy, a więc do kogoś jednak przekaz może przemówić.

Start mają spalony, zobaczymy co będzie dalej.

#bekazpisu #pis #okiemmlodych
  • 5
  • Odpowiedz
@sztafet: inicjatywa nie ma według mnie żadnych szans i skończy się to tym co zawsze jak coś dotknie PiS - porażka. Mam kuzyna w wieku 17 lat i kiedyś z nim gadałem na temat poglądów politycznych jego i znajomych. Wśród młodych PiS to obciach, synonim ciemnoty, można nawet powiedzieć wyzwisko. Młodzi nie będą głosowali na PiS bo dla nich jest to co dla nas PiS był w 2007 roku. Ciekawi mnie
  • Odpowiedz
@RomanPL: Wiesz, PiS generalnie kojarzy się każdemu kto ma jakiekolwiek szare komórki jako ciemnogrodzki katotaliban pod watykańskim zarządem powierniczym. ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak serio to o ile PiS się źle kojarzy to w pewnej grupie za to świetnie kojarzy się jeszcze bardziej ciemnogrodzka partia - Konfederacja.
  • Odpowiedz