Aktywne Wpisy
thorgoth +1531
Kilkanaście tygodni temu Robert Buczyński pseudonim Buczooo postanowił pokazać koledze jak potrafi jeździć z szaleńczymi prędkościami po Warszawie. Obaj mężczyźni wysiedli do samochodu i w normalnym ruchu ulicznym zaczęli jeździć z ogromnymi prędkościami, gwałtownie przyspieszając i hamując.
Ktoś z mieszkańców zadzwonił po policję, która faktycznie przyjechała na sygnale i zatrzymała szalejącego zabójcę drogowego.
TO CO WYDARZYŁO SIĘ POTEM TO KOMPLETNA PATOLOGIA!
Interweniujący
Ktoś z mieszkańców zadzwonił po policję, która faktycznie przyjechała na sygnale i zatrzymała szalejącego zabójcę drogowego.
TO CO WYDARZYŁO SIĘ POTEM TO KOMPLETNA PATOLOGIA!
Interweniujący
Piec_kaflowy_rozowy +131
Mirki pijcie że mną kompot.
W końcu naprawiłem opadająca podsufitkę w gruzie.
#motoryzacja #naprawiajzwykopem #majsterkowanie #zszywacz.
Więcej zdjęć w komentarzach
W końcu naprawiłem opadająca podsufitkę w gruzie.
#motoryzacja #naprawiajzwykopem #majsterkowanie #zszywacz.
Więcej zdjęć w komentarzach
Moją naukę brałem głównie z youtube(polskiego i zagranicznego) i zagranicznych stron tematycznych, nie brałem się za kupowanie żadnych g---o kursów, szkoleń czy innych shitcampów (tak jak w sumie mówił mireczek hellfirehe(nie chce cie wołać xd)) z dziwnych stron które p--------y głupoty że po miesiącu ich kurów będziesz mieć 15k netto xD.
Na dobra sprawę zbliża mi się dwumiesięczna przerwa w firmie więc będę pewnie siedzieć w pl i muszę jakoś ten czas wykorzystać.
Wszyscy wszędzie polecali stronę "udemy" że ich kursy są dobre i jakkolwiek "coś dają" i jest niby certyfikat który można wpisać w cv?
I tutaj pytanie co myślicie o takiej stronce jak "udemy", kolejny ściek czy jednak warto zrobić sobie u nich kursy?(niekoniecznie myślę o programowaniu, tylko np. coś z MSo żeby było że jest certyfikat?)
drugie to w sumie tylko zapytanie czy znacie jakieś dobre strony z zadaniami i wyzwaniami co do programowania w python?
I w sumie ostatnie pytanie, kiedy waszym zdaniem można powiedzieć że zna się dany język na poziomie junior?
#programowanie #it #udemy #python
@Mecha_Wykalaczka: Nikogo nie obchodzą te certyfikaty
Jak umiesz wziąć taska z jiry i go w miarę samodzielnie zrobić. Np, task że trzeba dodać jakiś atrybut do zwrotki api to będziesz umiał to wyciągnąć z bazy, dodać do response i poprawić testy, żeby uwzględniały tę zmianę
@Azazeal: Czy to jest to samo co na youtube ?
https://www.youtube.com/watch?v=OvKCESUCWII&list=PLhQjrBD2T3817j24-GogXmWqO5Q5vYy0V
Te ich certyfikaty to śmiech na sali i na nikim nie robią wrażenia, a co do samego udemy to powiem Ci tak.
Z mojego doświadczenia uważam, że te kursy są g---o warte i są skokiem na pieniądze ludzi, którym nie chce się ruszyć tyłka i samemu poszperać w internecie co by znaleźć wartościowe źródła. Na udemy bulisz za kurs, w którym jest wiedza z darmowych tutoriali na yt, zresztą ja tak oceniam większość tych kursów od szerokiej maści ekspertów.
Ostatnio koleżka pokazał mi kurs z udemy, z sql, który jest tam na pierwszym miejscu pod kątem oceny, liczby użytkowników. Bestseller. 'From zero to hero' czy jakoś tak. Podkreślam, bestseller, a kurs po prostu przechujowy. Podstawy podstaw z pominięciem podstaw, bez jakiegokolwiek wytłumaczenia co to w sumie są te bazy danych. Oczywiście dostajesz certyfikat ( ͡° ͜ʖ ͡°). Bulisz za to w promce z 40 zł, gdzie za te pieniądze możesz kupić np. dobrą książkę w temacie czy zjeść pizze czy wesprzeć kogoś z yt, kto robi swoje kursy za darmo a merytorycznie