Aktywne Wpisy
szcz33pan +2222
dziś podany był odczyt inflacji wg GUS Za maj:
2,5% r/r
0,1% m/m
10 dni temu RPP obradowała i pozostawiła stopy procentowe na niezmienionym poziomie - 5,75%
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia 2022, a potem jakoś to poszło i zacząłem go brać co pół roku aby aktualizować dla mireczków indeks kebaba. To
2,5% r/r
0,1% m/m
10 dni temu RPP obradowała i pozostawiła stopy procentowe na niezmienionym poziomie - 5,75%
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia 2022, a potem jakoś to poszło i zacząłem go brać co pół roku aby aktualizować dla mireczków indeks kebaba. To
Mój dziadek miał drukarnię i uwielbiał celowo przekręcać imiona pracowników, a właściwie wymyślał każdemu "nowe" imię. Na przykład pracował tak Karol, a ja nawet nie wiedziałem, że naprawdę on ma na imię Konrad, ale dziadek uparcie tytułował go Karolem, że biedny Konrad w końcu się zaczął identyfikować z nowymi imieniem do tego stopnia, że gdy odbierał prywatne telefony, to przestawiał sie Karol xD
#pracbaza #oswiadczeniezdupy ##!$%@? #truestory
#pracbaza #oswiadczeniezdupy ##!$%@? #truestory
Poznan, czy wy jestescie normalni z tym "dworcem"?
Osoba nieswiadoma tego miejsca, ktora ma10 minut na przesiadke( pociag oczywiscie z opoznieniem) czuje sie jak yebany james bond majacy minute na rozbrojenie bomby.
Juz pal licho ze perony sa rozrzucone w sposob ktory jest w stanie zrozumiec tylko osoba z wyjatkowym spektrum autyzmu.
Juz kij z tym ze dworzec jest mniejszt niz w #!$%@? dolnym bo reszta to jebitna galeria.
Biegłem, pot po tylku, oznaczenia wprowadzają w błąd.
Znalazlem chyba swoj peron. 4A, Obok 4B. Na tablicach pociag ma byc na peronie 4. Wiec wybierz jedno.
Stoja obok siebie dwa pociagi, przy nich chyba kierowniczka. Pytam jej czy to ten co jedzie do Słupcy. Odpowiedz, ze mam czytać oznaczenia. (Super info ruro)
Jedynym sensownym oznaczeniem jest curva logo MC i żabki. to widac z jazdej pozycji.
Wyburzcie to gowno
@don_martino: xddd
@aegispolis: od kilku lat był płacz że po co te literki, więc teraz nie płaczcie że ich nie będzie. Był na to czas wcześniej, trzeba było pisać do PKP.
@don_martino: no akurat perony 4a i 4b to maja rozrzut ponad 500m od siebie (pic related). wiec jesli juz to chodzi ci o 4 i 4a - ale to tez jest grube kilkadziesiat metrow.
@Pociongowy: wyobraź sobie takiego jak pojedzie do Berlina, chłop maraton na tych schodach jebnie a peronu nie znajdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Iskaryota: akurat litery to niegłupi pomysł. Myśl co widzi pasażer idąc korytarzem a nie co ładnie wygląda na mapie.
Pasażer ma jasny korytasz - niebieski na poziomie -1 lub zielony na poziomie +1
I tak jak ponumerujesz tak jak narysowałem, pasażer idący korytarzem niebieskim minie kolejno:
- skrzyżowanie T gdzie w