Wpis z mikrobloga

@TheRealMikz: Większość niepełnosprawnych wegetuje na podobnym poziomie, co przegrywy i również mogą zapomnieć o normalnym życiu. Nie są szczęśliwi. Żyją w zgryzocie. I nie da się wyjść z przegrywu, mając mordę 1-3/10. Nie twierdzę, że tutaj jest większość takich osób, ale jakaś część na pewno, bo nawet wymieniałem się z kilkoma osobami zdjęciami. Nie wygląda to dobrze.
  • Odpowiedz
@kamil150794: kwestia też obiektywizmu w podejściu do wyglądu, moja różowa na przykład uważa, że gość z prawej na tym memie mógłby być o kilka punktów wyżej jeśli ogarnąłby włosy, ubrał się jak człowiek i zrobił sobie zdjęcie w innym miejscu niż kostnica i dobrał trochę lepszy kąt, z którego bardziej korzystnie wypada (i nie robił miny srającego kota). Wciąż nie będzie piękny, ale niejednego brzydala z ładną dziewczyną zobaczysz jak
  • Odpowiedz
@TheRealMikz:

niejednego brzydala z ładną dziewczyną zobaczysz

Nie, nie zobaczysz. Szczególnie od rocznika 94 i wyższego. Tam praktycznie nie ma nikogo poniżej przeciętnej, a samych przeciętnych jest z każdym rokiem coraz mniej.

A ilu znasz niepełnosprawnych? Bo ja kilku i żaden z nich nie wegetuje na podobnym poziomie.

Ja też kilku i każdy hardo wegetuje. A ci Twoi, jak żyją?
  • Odpowiedz
Nie, nie zobaczysz. Szczególnie od rocznika 94 i wyższego. Tam praktycznie nie ma nikogo poniżej przeciętnej, a samych przeciętnych jest z każdym rokiem coraz mniej.

Nie przeczę zjawisku hipergamii wśród kobiet. Jednocześnie nie zgadzam się z jego skalą rysowaną przez Was na tagu.

A ci Twoi, jak żyją?

@
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Nigdy nie widziałem brzydkiego
z ładną dziewczyną, to są takie fantazje, współczesne mity. Idź stąd, bo aż żal czytać takie wysrywy. Szkoda argumentować z takim fanatykiem jak ty, który widzi tylko siebie i jedzie na stereotypach. Naprawdę trzeba być ograniczonym, by każdego tutaj piszącego wrzucać do worka bezrobotny. Ludzie chcą się wyżalić, bo są brzydcy i jest im ciężko, a przychodzi taki ktoś i będzie misję prowadził.
@kamil150794
  • Odpowiedz
Nigdy nie widziałem brzydkiego z ładną dziewczyną, to są takie fantazje, współczesne mity.

@gnomol: patrz, a ja widziałem ¯\_(ツ)_/¯. Sorry że nie robiłem zdjęć, ale nie jestem p------y żeby losowych ludzi na ulicy fotografować. Poza tym to nie jest aż tak niezwykłe zjawisko żeby wymagało dokumentowania.

Szkoda argumentować z takim fanatykiem jak ty, który widzi tylko siebie i jedzie na
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Również sprzeciwiam się teorii, że tylko chady ruchają, a cała reszta beciakuje. Nie. Większość rucha. Problem w tym, że inflacja "przeciętności" idzie w górę. Nie znam nikogo, kto wygląda 2/10 (niektóre osoby widziały moje zdjęcie), kto ma normalne życie i kobietę. Niepełnosprawność niepełnosprawności nierówna. Prawa jest brutalna. Twarz jest najważniejsza i nawet jestem w stanie uwierzyć, że opisywane przez Ciebie osoby naprawdę istnieją, ale jestem te pewien, że każda
  • Odpowiedz
Załóżcie sobie zamknięte forum dla przegrywów z weryfikacją

@TheRealMikz: To świetny pomysł. Nie musi być nawet prywatne, ale niech weryfikatorem będzie zdjęcie twarzy. I niech będzie też publicznie widoczne. Zapewniam Cię, że wtedy nikt taki jak Ty nie przyjdzie i nie będzie robił wysrywów i udzielał pseudo-rad.
  • Odpowiedz
jestem te pewien, że każda z nich z twarzy wygląda przeciętnie

@kamil150794: w ich przypadku akurat tak, z ryja przeciętni w sumie wszyscy. Ani chady, ani jakieś paskudy.

inflacja "przeciętności" idzie w
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Stwierdziłeś między wierszami, że brzydcy na tagu są nieważni. Zresztą to koronny argument norników zbawicieli brzydkich jest mało i nie trafia do was nic, że to są problemy brzydkich. Nikt nie chce robić czegoś co nie działa. Jak ma wyglądać wyjście z przegrywa? Niski mężczyzna, który ma 170cm lub mniej, twarz 3/10, ma pracę i nawet dwóch znajomych, ale chce mieć związek. Czekam, co poradzisz takiej osobie?
  • Odpowiedz
Stwierdziłeś między wierszami, że brzydcy na tagu są nieważni.

@gnomol: niczego takiego nie stwierdziłem, bo i też wcale tak nie myślę. Poza tym nie powiedziałem "brzydkich jest mało", w ogóle nic nie mówiłem o brzydkich. Widzisz w moich postach rzeczy, których tam kompletnie nie ma.
Pisałem o tym, że ludzi tak skrzywdzonych przez los jak koleś w memie jest mało, ale on nie tylko, zgodnie z twierdzeniami z mema, jest brzydki,
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Nawet nie myślałem o TInderze, a o przykładach z życia wziętych. Jedna z niewielu osób, z którymi mam jeszcze jakiś kontakt - normik 5-6/10. W czasach licealnych miał laskę na swoim poziomie, a teraz jedyne co udało mu się wyrwać, to ulana laska 3-4/10. To jest ta słynna hipergamia.

Zauważ też, ze większość wchodzi na tag, kiedy JUŻ jest s---------a. Już poznała, że nie ma normalnego życia. Większość osób
  • Odpowiedz
I zgadzam się ze zdaniem poprzednika, że na tym tagu jest więcej osób brzydkich, niż gdzie indziej

@kamil150794: tylko że ja absolutnie nic nie pisałem o osobach brzydkich, to Wy przez cały czas o nich piszecie i sugerujecie jakbym ja powiedział, że na tagu jest mało brzydkich. Jestem przekonany, że masz rację, że na tagu jest więcej brzydkich niż gdzie indziej, że jest więcej osób z depresją niż gdzie indziej,
  • Odpowiedz