Wpis z mikrobloga

@harold97 takie życie. Może stąd się bierze te zdziwinie bo teoretycznie znikły nam klasy społeczne. Kiedyś było wiadomo, ze jak ktoś był w proletariacie nie miał szans wejść w strefę szlachecką. Tymczasem dzisiaj ludzie z proletariatu np Julki rodzina patologiczna, wyrzuciła ją z domu zaraz jak tamta skończyła 18 lvl. Teraz musi pracować w kołchozie żeby spłacić sobie wynajem z 5 osobami, bez dostępu do lekarza, życie pełne wyrzeczeń bez snu,
  • Odpowiedz
@harold97: tyle że zdjęcia po lewej nie odzwierciedla rzeczywistości. Często dzieci bardzo bogatych rodziców to np ładna matka i ojciec tryglodyta. Matka żyje z ojcem który wygląda jak jaszczur bo ten ma kasę. Wychodzą z tego dzieci brzydkie ale bogate. Ten koleś po lewej może usługiwać temu po prawej. Świat nie jest biało-czarny. A ja żadko kiedy widzę na ulicy kolesi z taką małpią twarzą jak ten po prawej.
  • Odpowiedz
@konrado12: Czyli według Ciebie skoro brzydota jest rzadko reprezentowana, to zdanie ludzi brzydkich się nie liczy. Wszystko dotyczy normików. Brzydki nie może się wyżalić, bo jest mało takich osób.
  • Odpowiedz
@harold97: najlepsze jest to, że na tagu #przegryw powołujecie się na przykłady tak skrajne, że statystycznie niemożliwe jest żebyście wszyscy byli tak pokrzywdzeni przez los. Dlatego cała ta grafika to totalny bullshit, a duża część z was po prostu zrobiła sobie z przegrywu copium żeby usprawiedliwić swoją bezczynność.
  • Odpowiedz
@harold97: najlepsze jest to, że na tagu #przegryw powołujecie się na przykłady tak skrajne, że statystycznie niemożliwe jest żebyście wszyscy byli tak pokrzywdzeni przez los. Dlatego cała ta grafika to totalny bullshit, a duża część z was po prostu zrobiła sobie z przegrywu copium żeby usprawiedliwić swoją bezczynność.

@TheRealMikz: Takim ludziom będziesz 10 lat tłumaczył, dawał przykłady i palcem pokazywał, a oni i tak będą Ci
  • Odpowiedz
@purple_elly_sound: ale to jest społecznie szkodliwe, bo kilku takich spierdoksów wciąga w tę patologię innych i zamiast się wspierać i motywować, to popadają w coraz gorszą apatię i pałują się nawzajem do swojego nieszczęścia. Jeszcze to narzekanie na brak znajomych... Siedzą na tagu z czterema tysiącami obserwujących i wszyscy narzekają na brak znajomych xD
  • Odpowiedz
@kamil150794: no jest, dostał takie karty, jakie dostał, nie znaczy to, że nie może próbować jakoś nimi grać, ale nie twierdzę też, że nie ma znacznie trudniej, niż ten po lewej. Tylko ten po prawej ma jeszcze jedną wadę, niewymienioną na memie. Jest zmyślony.
  • Odpowiedz
@kamil150794: no jest, dostał takie karty, jakie dostał, nie znaczy to, że nie może próbować jakoś nimi grać, ale nie twierdzę też, że nie ma znacznie trudniej, niż ten po lewej. Tylko ten po prawej ma jeszcze jedną wadę, niewymienioną na memie. Jest zmyślony.

@TheRealMikz: Hurr durr normiku, co Ty wiesz, Ciebie mama i tata wychowali w bloku z wielkiej płyty a mnie w ziemiance, musiałem spać na
  • Odpowiedz
Dlatego gardźcie brzydkimi i ich doświadczeniem oraz zdaniem

@gnomol: nikim nie gardzę, a już tym bardziej tymi, o których napisałeś. Zwracam uwagę na patologiczny mechanizm całej społeczności skupionej pod tagiem #przegryw - zamiast próbować odnaleźć się w świecie i wydrapać się z przegrywu to go ćpacie i ściągacie się nawzajem w coraz gorszą beznadzieję.
A jak ktoś zwraca na to uwagę, to nazywacie go normikiem, oczekujecie gotowych rozwiązań,
  • Odpowiedz
Właśnie, że gardzisz

@gnomol: chyba lepiej wiem jakie mam emocje w stosunku do innych.

uważasz, że brzydkich jest mało, to nie mają prawa się pożalić na tym tagu

Nigdzie tego nie napisałem. Uważam, że nie jest statystycznie możliwe żeby większość z tagu miała takie fatalne rozdanie jak na tym memie. Tyle.
  • Odpowiedz
@gnomol: nikomu nie odmawiam prawa głosu, komentuję fałszywe spojrzenie na rzeczywistość i karmienie się szkodliwym poczuciem komfortu. Wyobraź sobie, że widziałem to już, również u osób, które znam osobiście. Komfort związany ze stwierdzeniem, że "nic nie da się zrobić z moim problemem", sprawiający, że perspektywa wysiłku, który trzeba by było podjąć żeby ten problem rozwiązać, może zostać kompletnie anulowana, bo przecież wysiłek jest daremny, bo problem jest nierozwiązywalny.
Nie robicie
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Ale gadasz bzdury. Jak jesteś brzydki i twoim problem są odrzucenia przez brak urody czy bardzo niski wzrost to jest to fakt, a nie bajdurzenie o copium . Przychodzisz na tag i wmawiasz, że tylko parę procent ludzi jest brzydkich i to takie urojone problemy. Ja jestem w tych paru procentach i ten tag przyciąga takie osoby, więc w tym miejscu zapewne jest znaczna nadreprezentatywność brzydkich osób -wbrew twojej
  • Odpowiedz
Idź pisz to samo na forach dla niepełnosprawnych.

@gnomol: no jakby niepełnosprawni siedzieli i p--------i, że nie ma dla nich żadnej nadziei bo są niepełnosprawni, i tworzyli społeczność niepełnosprawnych pogodzonych z losem pozbawionym nadziei, to mógłbym napisać im dokładnie to samo.

Ja Ci powiem inaczej, przegrywy sprawiają wrażenie ludzi przekonanych, że wszyscy, którzy próbują do nich przemówić, to piękne oskarki z bogatych rodzin mieszkające na osiedlach deweloperskich, z odziedziczoną firmą
  • Odpowiedz