Aktywne Wpisy
Chicoxxx66 +199
Może mi ktoś powiedzieć, co takie barany mają w głowie?
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
smooker +661
@Silly_Alpaca: w sensie są tak tłuste, że wyglądają na mokre? xD
@pieknamarion: Zacznij myć codziennie ale przestań używać szamponu, tylko ciepła woda. Nie używam szamponu od roku, pierwszy miesiąc był trudny ale po tym czasie zacząłem nawet dostawać pytania od znajomych co robię, jakich kosmetyków używam itp.
Oczywiście nie u każdego się sprawdzi ale w twoim przypadku warto spróbować, chociaż te 2-3 tygodnie musisz wytrzymać, myć
@pieknamarion: może dlatego, że używasz niewłaściwych szamponów, albo masz jakieś problemy dermatologiczne.
albo pocisz się jak świnia.
Częste mycie powoduje, że skóra głowy wydziela więcej sebum. Sebum czy na głowie czy na twarzy jest naturalne i chroni naszą skórę przed uszkodzeniem.
Jeśli myjesz je codziennie to z dnia na dzień, nie będziesz mógł zdecydować że chcesz myć co tydzień, bo to długotrwały proces jest.
Jeśli przyzwyczaiłeś swoją głowę co codziennego mycia, to ona będzie wydzielać więcej sebum niż powinna, żeby się chronić. Natomiast powolnym
Ja o tym słyszałam, ale bardziej brzmi jak jakaś legenda. Testowałam, a mimo niemycia włosów codziennie i tak tego potrzebowały..
To jak włosy wyglądają po dniu czy kilku dniach w dużej mierze zależy od ich porowatości. Jak ktoś ma wysokoporowate włosy, mocno kręcone a ich umycie i wysuszenie trwa 2 godziny to raczej normalne, ze nie robi tego codziennie, a takie włosy po tygodniu będą wyglądały ok.
Z drugiej strony, jak ma
@pieknamarion: idz do dermatologa, serio. Mialem podobnie i to wyleczylem.