Wpis z mikrobloga

Ile dajecie napiwku dostawcom z uber eats/bolt/glovo? Ja zazwyczaj staram się dawać 10% ale wydaje mi się że to trochę mało bo taki dostawca na rowerze się bardziej zmęczy niż taka kelnerka która przyniesie talerz 5 metrów z kuchni do stolika.

#gastronomia #ubereats #glovo #napiwki #jedzenie
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Viado: Daję napiwki tylko wtedy, kiedy kelner/dostawca nie mają umowy o pracę czy też zlecenia. Czyli wcale. Mają płacone od pracodawcy za swoją pracę. Mnie się nikt nie pyta czy mi dorzuć parę groszy, bo ładnego maila skleciłem, albo dobrze wykonałem swoje zadanie.
  • Odpowiedz
@Viado: co ty gadasz XD
oni dostaja siano za dostarczenie jedzenia a ja płace za dostawe, już domyślam się czym sie zajmujesz na co dzień
  • Odpowiedz
@Viado: XD A pani w żabce napluje do hot doga, bo nie dam napiwku, czy pan na Shell mi nasika do baku? Gdzie ty żyjesz?

Każdy ma swoją pensję za określone obowiązki. Mi nikt premii nie daje, jak mam terminowość dostaw na poziomie 100%, bo to znaczy, że po prostu wykonałem swoją pracę.
  • Odpowiedz
@Viado: Nic, z jakiej racji mam mu dawać napiwek za wykonanie jednej z najprostszych prac na świecie xd 13 latek by umiał zanieść torbe z jedzeniem z miejsca a w miejsce b, przecież mają płacone przez swoich januszy od godziny co ich zatrudniają.

Wiem że to bait ale walić głupie myślenie że napiwek się należy
  • Odpowiedz