Wpis z mikrobloga

Koledzy warto się wysilać na magisterce czy jechanie już na samych 3 w zupełności starczy jeśli na doktorat nie mam zamiaru iść? Z rodziną i tak nie wygram i ich marudzeniem, że licencjat nic nie znaczy, a żadnych pomysłów gdzie iść do roboty nie mam to chyba się przemęczę te 2 lata magisterki jeszcze mimo że k------o mi się nie chce. Najgorsze to chyba będzie wymęczenie pracy magisterskiej na te 60-70 stron. Ja swój licencjat ledwo na 49 stron wymeczylem i już byłem na skraju wyczerpania. Mi nigdy nie zależało na wykształceniu, ja od zawsze chciałem pieniadze. To właśnie moja mama ma na moim punkcie jakieś wyobrażenie, że ja muszę być wykształcony i miec mgr przed nazwiskiem i że wedlug niej pieniądze to nie wszystko. Pewnie przez to, że jestem jedynakiem.

#studbaza #pytanie #rozowepaski #niebieskiepaski #przemyslenia #pracbaza
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Felixu: lałem wode, wklejałem dużo obrazków, wykresów, schematów, zrobiłem bardzo szczegółowy opis w zasadzie w formie instrukcji dla debila krok po kroku.. na wyjebce to pisałem w sumie ale komisja była zadowolona, jeszcze lata po obronie miałem koszmary że tego nie obroniłem xd
  • Odpowiedz
zeby mi rodzina a zwlaszcza mame dala spokoj

@Felixu: najwiekszy błąd młodości, jak nie zyjesz dla siebie tylko spelniasz jakies fantazje starych - gdybym ja sie posluchal babci/dziadka (matka/ojciec mieli w------e na mnie) to nie wiem czy bym jeszcze zyl na tym swiecie, a jesli bym dalej dychal to prawdopodobnie skrajnie wykonczony i nieszczesliwy. dziadek ktory mi cale zycie powtarzal ze z klikania w komputer nic nie bedzie i zebym
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: wiem ziomus o tym, tylko ze w moim przypadku jest taki problem ze ja kompletnie nie wiem co chciałbym robic czy gdzie pracowac. Nie potrafie miejsca dla siebie znalezc. Gdybym wiedzial co chce robic to bym z automatu mowil ze juz zadne studia i to moja ostateczna decyzja. Rad mamy przestalem sluchac odnosnie kontaktow z dziewczynami, bo jakbym mial robic to co ona mi mowila o dziewczynach to dzisiaj
  • Odpowiedz
@Felixu: byłem w tym miejscu ale miałem takie szczęście że po odbiciu się od programowania odnalazłem się w innym miejscu. trzeba probować, nawet jak ci się wydaje że się nie nadajesz, ale już ci o tym pisałem. ja nie potrafiłem z wyobraźni wymyślić sobie domku w minecraft, ani narysować prosto ludka w zeszycie na lekcji z nudów. Całkowity brak wyobraźni. Całe dzieciństwo i młodość miałem upośledzony mózg w tym zakresie,
  • Odpowiedz