Aktywne Wpisy
Lewusx +47
Pijcie ze mną kompot MIRUNIE!
Kolejny duży krok w rozwoju.
Od dziś jestem ambasadorem marki - HUMAN PROTECT.
Współpraca
Kolejny duży krok w rozwoju.
Od dziś jestem ambasadorem marki - HUMAN PROTECT.
Współpraca
fervi +69
Ale creepy oglądanie mieszkania. Ogólnie właściciel nie powiadomił osób wynajmujących, że będzie tam oglądanie XD Babki co tam mieszkały nie posprzątały, ale no nie winię ich, ale one poszły jakieś tam przygotowywać się do spania, kąpiele itd. a tu właściciel nas wpuścił i zamiast po prostu przeprosić i przenieść na inny dzień to chodził i pokazywał wszystko, a ja chciałem s--------ć stamtąd XD A jeszcze pod drzwiami kolejka do oglądania.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
#cultowe (967/1000)
Edge of Sanity - Crimson z jednopiosenkowej płyty pt. Crimson (1996)
Crimson cz. drugą, bodajże 7 lat młodszą od jedynki, postowałem wiele odcinków temu, to teraz pora na to arcydzieło.
Generalnie uwielbiam koncept albumy (w tym konkretnym przypadku narracja ma poważne znacznie, tego tekstu to jest z kilka stronic opowiadania), a do tego mam słabość do jednopiosenkowych albumów, na których motywy wbite do głowy powracają niespodziewanie po kilkudziesięciu minutach.
Na płycie bardzo lubię też progresywne leady, wstawki akustycznych gitar i wokale Dana Swano, który w Crimson II robił już wszystko totalnie sam, a tu paru gości go wspomagało.
Przyczepiać mógłbym się czasem do "niepasujących" do siebie elementów - przejście między sekcjami wydają się czasem nienaturalne i jakby od czapy. Jak znam dobrze ten album, to się przyzwyczaiłem, ale jak poznawałem to trochę mnie to raziło.
Tak czy inaczej, w mojej skali mocne 8-8.25/10 (swoją drogą muszę usiąść i pooceniać te płyty z tagu na RYM, jak tylko dobiję do 1000).
-------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Przez tysiąc dni postuję rzeczy których słuchałem przez ostatnie 20 lat (jeden numer dziennie, od 01/01/2020 do 26/09/2022). Szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. Niektóre były hiciorami, innych wolałem sobie nigdy nie przypomnieć. Kolejność wstępnej listy zrandomizowałem i nie jest mi znana. Odkrywam dzień po dniu.