Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +70
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Operator_imadla +630
Miasto #plock daje 20 milionów na klub Wisła Płock i 100zlotych na ośrodki adopcyjne xD
Połowicznie udany restart, tzn wyłączył sie i tyle... Od wczoraj od 21 nie reaguje na nic, wszelkie porady z internetu, power+vol +/- nie rusza, na ladowarke nie reaguje, podobnie na podlaczenie do kompa, ni wibracji, ni mignięcia ekranu.
Uszkodzenia mechaniczne ani zalanie nie wchodza w gre, ktos może wie jak go reanimowac? Ma moze jakis przycisk do resetu w ktoryms otworze czy coś? #pytnie
Zdjecie dla uwagi, tak wygladal jak jeszze działał...
Sporo mozliwosci, zwlaszcza ze to budzetowy telefon i pewnie kontrola jakosci, plus jakosc komponentow ma mniejsze znaczenie, niz cena.
Jesli zalezy ci na danych, mysle ze jakis serwis to ogarnie. Jesli nie to jak pisales, aczkolwiek przed wyrzuceniem, upewnilbym sie ze nikt sie
@PurpleHaze: dzięki za wyjaśnienie cumplu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie możesz zdjąć obudowę(trochę z tym zabawy) odłączyć baterię i podłączyć i spróbować.
A jak nie to zostaje reflow/replacing chipu PM6125
Te moduły to chyba z kulkami na spodzie już sprzedają.
Niektórzy pisali że wygrzanie pomaga ale to rozwiązanie na jakiś czas
Ten smartfon jest w kategorii budżetowych, czyli bardzo słabych.
Opcja jest taka też że bateria zdechła i mógłbyś spróbować podmienić płyty i zobaczyć czy naładuje
Poco m3 ma problemy z PMI, poco x3 pro też, poco f3 hindusy też raportują że padają.
@Eskim0s: To nie jest żadne wytłumaczenie.
Mam pięć lat Redmi Note 4 i jedynie fizycznie się uszkodził jack i przycisk powoli zawodzi ale to normalne, żaden komponent na płycie się nie przepala.
czyli powinieneś też nie lubić firmy Samsung, bo ich smartfony super się grzeją (wersje z Exynos'em), Huawei i gorsze wsparcie, Sony produkuje małą ilość smartfonów ostatnio i gorzej z sprzedażą ich w Polsce, podobnie jest z smartfonami Pixel jeżeli chodzi o sprzedaż w Polsce.
Jest wytłumaczenie, ponieważ kupując budżetowy smartfon, masz ogromną szanse że będzie mieć zacinanie, zawieszanie,
@Eskim0s: nie wiem, moze zbyt pochopna decyzja, ale nigdy takiej akcji nie miałem, nie było na nim chyba nic zbyt waznego na dluzszy okres, bardziej potrzebne chwilowo zdjecia, które i tak przetrwały na karcoe sd, badz w chmurze, ale
Budżetowe smartfony są dobre jedynie jako awaryjne/zapasowe lub gdy jedzie się w miejsca niebezpieczne (np. wysoka szansa na kradzież, niebezpieczne warunki pogodowe itd).
Jak ja ostatnio kupowałem smartfon, czyli prawie 2 lata temu, to flagowce zaczynały się od 2k zł, dziś można natrafić na wiele średniaków kosztujących ponad 2k zł.
Nie znam Twoich wymagań, oraz tego że dla Ciebie smartfon XYZ może być okropny, zły, nieopłacalny
Ja na twoim miejscu mimo wszystko bym się starał naprawić tego redmiaka bo on wcale taki tragiczny nie jest, aczkolwiek zdaję sobie sprawę że "komisy" i inni "specjaliści" najchętniej to by wołali 400zł za wymianę chipu za dychę.
Co można polecić?
Myślę że jakieś