Wpis z mikrobloga

@Wyrewolwerowanyrewolwer: śledzenie tego to nawet większy fun niż się spodziewałem. Ale to głównie zasługa fajnej relacji z teamu Kostery, a nie pana gwiazdora.

Natomiast jeden minus jaki widzę to skrzywianie poglądu na ten sport w społeczeństwie. Później byle grubasowi z kanapy przed tv wydaje się, że dystans olimpijski to ukończy każdy bez przygotowania, a Robert to by tam wszystkich rozpykał.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@stateknaniebie: jeszcze dolicz piankę, rower szosowy, karbonowe koła a najlepiej dysk, pomiar mocy, licznik lub/i zegarek z GPS, na zimę trenażer smart. Trenera osobiste który będzie rozpisywał plany treningowe, w zimę zgrupowanie na Majorce.

Jak ktoś tylko biega to zakup butów do biegania raz w roku (nawet dość drogiej pary) ma się nijak do kosztów jakie generuje samo kolarstwo, a już nie mówiąc o triathlonie.

Wszystkim moim znajomym mówię że bieganie
jeszcze dolicz piankę, rower szosowy, karbonowe koła a najlepiej dysk, pomiar mocy, licznik lub/i zegarek z GPS, na zimę trenażer smart. Trenera osobiste który będzie rozpisywał plany treningowe, w zimę zgrupowanie na Majorce.

@Harry_Callahan: i to wszystko niezbędne żeby bawić się w triathlon?

Jak ktoś tylko biega to zakup butów do biegania raz w roku (nawet dość drogiej pary) ma się nijak do kosztów jakie generuje samo kolarstwo, a już nie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@majk_emigrant: jak wystartujesz w pierwszym triathlonie to zobaczysz że inni zawodnicy mają drogie sprzęty o jak będziesz chciał w takich zawodach osiągnąć coś więcej niż tylko ukończyć to nie ma innej opcji tylko się zbroić.

15kg temu wystartowałem w maratonie MTB na dystansie mini tj. 20km i 300m przewyższenia. Jechałem na rowerze o wadze 14kg (co prawda rower full 140mm skoku i katalogowo kosztował 10k, ale nie służył od do ścigania
@Harry_Callahan: No nie do końca rozumiem co chcesz udowodnić. My mówimy, że do zabawy w tri na poziomie amatorskim nie trzeba prawie nic inwestować. Tak samo w bieganie, pływanie czy kolarstwo. Jak chcesz wyników z czołówki to musisz zainwestować w sprzęt i trening. Tak samo w bieganiu, pływaniu i kolarstwie. Są ludzie, którzy inwestują kupę hajsu w sprzęt, bo taką mają pasję, a nie osiągają żadnych spektakularnych wyników. Tak samo w