Wpis z mikrobloga

Który dostawca usług medycznych jest lepszy w Warszawie? Enel-med czy Medicover? Wcześniej miałem wykupiony przez firmę pakiet z Enel-medu i byłem zadowolony, ale teraz, na B2B, muszę wykupić pakiet indywidualny. Za Enel-medem przemawia to, że już go miałem i wszystko było spoko, ale Medicover jest sporo tańszy. Macie jakieś doświadczenia z Medicoverem? A może ktoś może porównać obu dostawców?
#enelmed #medicover #b2b #pracait #programista15k #warszawa
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Macie jakieś doświadczenia z Medicoverem?

@Wokawonsky: Medicoverów jest więcej i łatwiej sobie znaleźć wizytę. Poza tym mam tam jakiś pakiet z gwarancją terminu, więc w zasadzie nigdy nie czekam więcej niż tydzień. Ogólnie wszystko teraz jest zbliżone, poziom prywatnej opieki medycznej spadł niewiarygodnie na przestrzeni ostatnich lat, do publicznej już niedaleko ;p
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: u mnie z robo jest pakiet medicover i za kilka złotych więcej masz dodatkowo placówki Damian. Współpracują ze sobą. Mają tez swoich lekarzy, szpitale, wizyty itp. Wiec jak w medi nie masz terminów na jakieś badania to umawiam sobie w Damian
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: enel med to fasada placówki medycznej. Pracują tam najbardziej niekompetentni lekarze z jakimi miałem do czynienia. Często dodatkowo niegrzeczni. Miałem tam pakiet około roku, za każdym razem jak przychodziłem nikt nie potrafił mi pomóc a w niektórych przypadkach wręcz zaszkodzili. Zrezygnowałem z pakietu pomimo ze kosztował mnie 40zł miesięcznie, resztę placił pracodawca. Nie był warty ani złotówki. Moim zdaniem ta firma nadaje się do zgłoszenia do prokuratury.
  • Odpowiedz
Medicover ma bardzo mało placówek porównując do enelmed czy Luxmed. Przerobiłem wszystkie 3 opcje i szczerze Medicover według mnie najgorszy, lepiej było w Luxmed no i enelmed na pierwszym miejscu. Ale ważna uwaga: w żadnej sieciowce nie jest tak że masz miliony wizyt, do specjalistów często są długie kolejki lub w ogóle brak terminów na kilka miesięcy wprzód. Na taki scaling zębów w enelmed albo czekasz 3 miesięcy albo liczysz że ktoś
  • Odpowiedz