Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@K_eM1: używam już parę lat fotelik Bodie. Sam model dość prosty i nie będę polecał akurat jego bo brakuje mu odchylenia i same pasy 3 punktowe też nie są jakoś super bezpieczne. Chciałbym natomiast wypunktować kilka kwestii wspólnych dla wszystkich fotelików montowanych do ramy:
- Montaż długim pałąkiem do ramy powoduje że lepiej amortyzowane są wstrząsy względem fotelików na bagażnik
- wchodzenie na rower dość karkołomne przy wysokiej ramie, bo niga idzie od przodu, a nie jak normalnie od tyłu
- nie mogę jeździć z mocno wypełnionym plecakiem, bo dziecko nie ma wtedy miejsca. Wieszam wtedy plecak na tył fotelika.
- rower z dzieckiem w foteliku jest dość niestabilny na stopce, więc nigdy nie można go wypuścić z rąk nawet na moment
- mimo wszystko jest to super sprawa
  • Odpowiedz
@K_eM1 Hamax Siesta, na olx używanych jest sporo. Można odchylić do spania. Ja tam jestem zadowolony. Ale sprawdź, czy będziesz miał jak zamontować na ramię bazę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@K_eM1: mam hamaxa, znajomi mają hamaxy i wszyscy zadowoleni. Mądre rzeczy napisał @ogladacz.
Najlepiej pilnować żeby dziecko nie spało bo jak głowa lata luźno na wszystkie strony to niedobrze dla kręgosłupa.
Polecam kupić dziecku (i Tobie) kask.

@modzelem: gorzej na bagażnik bo dziecko przyjmuje wszystkie wstrząsy tylnego koła
  • Odpowiedz
@K_eM1: na bagażniku jest mniejsza amortyzacja niż na pałąku do ramy, więc raczej odradzam. Mam Kross Guppy, zaczynaliśmy jak młoda miała 1,5 roku, teraz ma 3,5 i nadal się fajnie sprawdza
  • Odpowiedz