Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +411
Dodałam wczoraj wpis z naszej rocznicy. I dostałam masę wiadomości od ludzi, którzy są w trakcie rozwodu bądź po rozwodzie.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
mkk141 +4
Mirki programiści 15k na rękę, jestem już zdołowany moją obecną sytuacją w logistyce i transporcie, jest martwy okres, nic się nie dzieje, wysyłam CV i kompletna cisza. Mam trochę wolnego czasu, dobrze sobie radzę z komputerami i chciałem zacząć #programowanie. 29 lvl here. Znajomi mówią, żeby zacząć od bycia testerem. Spoko, czuję, że miałbym też z tego frajdę, pytanie jednak brzmi. JAK ZACZĄĆ. Zmotywowany jestem i chętny, myślę o
Nie muszę mówić, że nikt się nie zatrzymał żeby sprawdzić czy wszystko jest okej.
W czwartek złożenie zeznań na policji, nie odpuszczę tym dzbanom wyskakującym na czołówkę przez podwójną ciągłą.
#gdansk #trojmiasto #wypadek #polskiedrogi
Widzę ze bardzo dobrze znasz sytuację i chcesz się podzielić, chcesz numer do policjantki prowadzącej tę sprawę?
Wyobrażasz sobie sytuację, w której ktoś włącza światła awaryjne, bo ktoś inny będzie chciał go za 10 sekund wyprzedzić? Ja będąc przed zakrętem widziałem jego światła awaryjne, dlatego odpowiednio wcześniej zacząłem zwalniać, hamowałem już przed samym wymuszeniem samochodu z naprzeciwka, ale trudno żebym miał kryształową kulę na dzbanów wyjeżdżających na czołówkę. Może tobie brakuje jakichś połączeń nerwowych w mózgu albo od razu półkuli
Naspenym razem zatrzymaj się bliżej środka jezdni i czekaj na strzała z przodu ,gdy kierowca jadący na czołówkę się zagapi, zamyśli albo spojrzy na telefon. Nie zapomnij po uderzeniu włączyć sygnał dźwiękowy żeby go ostrzec przed kolizją. Chyba jednak GWE