Aktywne Wpisy

ladylurkini +9
obejrzałam dziś po raz pierwszy #incepcja i mi się przypomniało że bardzo mi się chciało w dzieciństwie widzieć #swiadomysen , już byłam gotowa pisać dziennik snów i się budzić w nocy, ale przeczytałam czym jest #paralizsenny i że jest wysokie ryzyko przy takich praktykach, przestraszyłam się i na tym się skończyło :(
świadomy sen miałam tylko raz i gdy dowiedziałam się że to jest sen, wszystko
świadomy sen miałam tylko raz i gdy dowiedziałam się że to jest sen, wszystko
źródło: temp_file1395035887527647258
Pobierz
jmuhha +3
Może mi ktoś powiedzieć jak mam tu zejść? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
w domu czekają na mnie T R Z Y dzieci ( ͡° ʖ̯ ͡°)
w domu czekają na mnie T R Z Y dzieci ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000011080
Pobierz

źródło: comment_1659897054B892s9LisEWTz5LkVEPjsO.jpg
PobierzPrzy zwykłym splicie cukiernia każe ci przynieść twoje jedno całe ciastko, które zostaje przez nich podzielone na 4 części, a następnie mówią ci że każda część jest od teraz twoim nowym ciastkiem.
Jakby dodać do tego masę to by dało to jeszcze inną
Przy normalnym splicie i splicie przez dywidende ilość akcji w obiegu powinna być identyczna.
Do różnić dochodzi tylko jeżeli faktycznie ktoś wytworzył akcje z powietrza (n---d shorting).
@package0x01: no i tu jest pies pogrzebany
@FxJerzy: Zarówno stock split jak i splivident mają taki sam wpływ na wartość akcji, bo zostaje zwiększona ilość akcji, a kapitalizacja spółki się nie zwiększa.
1 ciastko -> 1 ciastko + 3 papierki zapewniające, że DTCC ma twoje ciastka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale wydaje się że DTC poszło inna drogą. Zaczęło wydawać ciastka, ale po pewnym czasie zapas się skończył i poleciło cukiernikom kroić to co mają aby starczyło dla wszystkich.