Wpis z mikrobloga

@mokry: O tym, ze ksiazka kogostam to zaden dowod, wiec jesli do tej pory nie podal zadnego dowodu, to go nie ma. Ty tez piszesz o mnostwie zbrodniach, zupelnie jakby to bylo powszechne zjawisko, a nie margines. Puknij sie leb. Mowmy o konkretach, ale gdy ktos klamie, tych konkretow nie ma, albo odwoluje sie do jakichs niepotwierdzonych zrodel. To tak, jakbym powiedzial, ze @mokry zamordowal kilkuset Polakow a na pytanie, udowodnij,
@dirkpitt: no właśnie dostałeś tytuł książki, która opiera się na dokumentach, które powstały w oparciu o relacje świadków, to nie jest dowód? Właśnie udowadniasz swoją skrajną igonrancję, nie próbuj nieudolnie tłumaczyć mi podstaw logiki i metodologii historii, bo ze względu na kierunkowe wykształcenie i praktykę znam temat bardzo dobrze.
@mokry: Gdybys jako praktyk uslyszal, jak ktos ci mowi, ze w jakiejs ksiazce (ktora trzeba najpierw kupic) sa jakies zeznania swiadkow, ktora potwierdza jego tezę, i to jest jego dowod, to bys wybuchnal smiechem. Wygladasz na zwyklego trola, ktory nie dąży do rzeczowej dyskusji, podaj zrodla tych dokumentow, najlepiej linki z IPN, albo nie trac mojego czasu.
@dirkpitt: nie, wówczas zapoznałbym się z książka (protip: nie trzeba kupować, istnieją biblioteki, ja z nich korzystam, a Ty?) a później kontynuował dyskusję. A twoja prośba o linki do konkretnych dokumentów z IPN doskonale pokazuje, jak świetnie znasz się na badaniu źródeł pierwotnych w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mogą być opracowania oparte o dokumenty? Podpowiem, że sygnatury dokumentów masz w przypisach, to są takie odwołania na
@mokry: Biblioteki, ile ty masz lat, 60? ;) powtorze jeszcze raz osoba, ktora postawila teze musi ja udowodnic, nie mozesz wymagac od dyskutanta, zeby szedl po ksiazke do bibliteki. Jak rozumiem, ty podjales sie wyreczyc @volodia ? Jedno zrodlo potwierdza te „rewelacje” o Goniadzu? W dobie internetu powinno byc mnostwo opracowan NAUKOWYCH na ten temat, nie wydaje ci sie to dziwne, ze jest tylko jedno? Ale i tak poczytam to co
@dirkpitt: jeśli biblioteki do dla ciebie jakiś relikt przeszlosci to nie ma sensu rozmawiać, zresztą, nie potrafisz nawet szukać zdigitalizowanych materiałów, a wygaszasz hipotezę o braku publikacji.

Proszę, pierwszy z brzegu artykuł m. in. o Goniądzu:
https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://repozytorium.uwb.edu.pl/jspui/bitstream/11320/4345/1/Studia_Podlaskie_2_Monkiewicz.pdf&ved=2ahUKEwjWnID6s7X5AhXll4sKHfFYDHcQFnoECA4QAQ&usg=AOvVaw1tJvdRnwlwwfQE3o3bk_0b

Nie mam zamiaru wyręczać @volodia, ale akurat grzebię w publikacjach odnośnie XX wieku w związku z innym tematem i zobaczyłem twoje ahistoryczne wypociny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mokry: Przejrzalem ten link powyzej o Goniądzu co wkleiles i jest tam opis okrucienstwa tak, ale tylko niemieckiego. O Polakach pisze autor, ze albo byli zabijani tak jak zydzi, albo Polacy pomagali im w walce. To sa te twoje dowody??
@dirkpitt: to artykuł znaleziony na pierwszej stronie wyników googla w jakieś pół minuty, nie oczekuj cudów, ale spoko, nie będę wiecej szukał za ciebie materiałów. Przestań wyzywać ludzi, ignorancie.