Aktywne Wpisy
GabrielOcello +681
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
MarcelFerry +320
Płaciłem 32% podatku na umowie o pracę, bo przekroczyłem ten nieludzki próg podatkowy - nie gwarantowało mi to nic, jakieś kilkaset złotych zasiłku jakbym stracił pracę. Nie mam własnego mieszkania i wynajmuje, powoli zbieram sobie na wkład własny...
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
Z kolegą tworzyliśmy projekt, serwis w branży gastronomicznej. Ja zajmowałem się programowaniem, a kolega miał się zająć rozleklamowaniem, kwestią zarabiania na tym. Co istotne zgodziliśmy się na początku, że zarobki dzielimy 50:50.
No i się zajął... Znalazł firmę, która chce ten nasz projekt odkupić. Zaoferowali nam 40k. Jest to dla nas spora kwota, jest szansa że projekt nigdy tyle nie zarobi.
Mam jeden problem z tym. Ja przez kilka miesięcy codziennie po szkole pisałem to, podczas gdy kumpel przyszedł na gotowe i zgarnie połowę kasy. Próbowałem go przegadać żeby oddał mi większą część, ale nie zgadza się. Umówiliśmy się 50:50 i koniec... Mogę się nie zgodzić i nie dać im kodu, ale minie dużo czasu zanim tyle zarobimy.
Co sądzicie?
#programowanie #praca #programista15k
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62eb70a97d6cea9fd2fca1b2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
@Czarna_ksiazka: O ile kolega ma jakiekolwiek prawa do kodu OPa który chcą sprzedać. Nie znamy szczegółów, nie wiadomo czy mają już w ogóle założoną spółkę, czy ta spółka ma prawa majątkowe do kodu czy OP itd. Jak dla mnie to brzmi tak, że umówili się na 50/50 udziałów w
Komentarz usunięty przez autora
@Czarna_ksiazka: No ale skąd wiesz, że OP chociażby ustnie obiecał koledze 50% praw majątkowych do kodu? Może właśnie kolega miał się zajmować biznesem a wkładem OPa w firmę miało być użyczanie kodu?
Swoją drogą 40k w branży IT to super drobniaki.
Jak dla mnie 50/50 dotyczyło czegoś innego, więc przy sprzedaży muszą umówić się od nowa. Jak kumpel chce 50% za pośrednictwo w sprzedaży ma prawo, ale OP sprzedawać za tyle tego nie musi.
Aktualnie OP napisał kod i jest jego. Kumpel miał wnieśćmarketing i zarządzanie - nie wniósł nic. W skrócie kumpla 0, OP 100% wkładu.
Przy pośrednictwie sprzedaży może