Aktywne Wpisy
wykopowicz_ka +79
#kanalzero
Pis:
Zbudował gazoport
Zbudował tunel w Świnoujściu.
Zbudował port przeładunkowy w Szczecinie i Gdańsku.
Pis:
Zbudował gazoport
Zbudował tunel w Świnoujściu.
Zbudował port przeładunkowy w Szczecinie i Gdańsku.

Rostovskyy +3

Co będziecie robić jak będziecie mieć 5-10 lat do emerytury?
- praca związana z IT, ale na stanowisku zarządczym?
- praca związana z IT, ale na stanowisku nadal związanym z samym programowaniem sensu stricte?
- praca związana z IT, ale nie związana z zarządzaniem, ani programowaniem?
- praca nie związana ściśle z IT, ale jednak trochę się o IT ocierająca?
- praca nie związana z IT i za zarobiony hajs robienie czegoś innego? nie wiem, piekarnia czy ciastkarnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- jeszcze coś innego
Pytam z ciekawości głównie z tego powodu, że pracowałem w wielu #korposwiat i miałem do czynienia nie raz z teamami programistów, ale nie widziałem żadnych programistów po 50-tce.
Prawdopodobnie jest to wina tego, że programowanie jest mocno uzależnione od tego co jest popularne i programiści z lat 80-90, którzy niczego nowego się nie uczyli, teraz by byli mało warci na rynku pracy. Ale... Ciekawi mnie to, gdzie ci programiści w okolicy 40-45 roku życia znikają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co robicie przed emeryturą?
@niochland: nie znikają nigdzie. Cześć faktycznie przenosi się na stanowiska managerskie, albo otwiera piekarnie i oddaje się pasji do pieczenia chleba, ale generalnie oni są. Jest ich po prostu w Polsce mało, bo 20-30 lat temu nie było w tym kraju takiego ssania na programistów i mało kto wtedy zaczął. Bo ludzie
@uzytkownik_wykop_pl: O pan Janusz Filipiak. Witam serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_16595527140ugmePJ2N6y0DMwHjEFoew.jpg
PobierzZa 10-15 lat będę w tym samym miejscu bez względu na ilość pieniędzy bo
a) lubię to
b) mózg musi pracować
oczywiście biorę pod uwagę, że w wieku 60 lat już mogę nie ogarniać nowych technologii, wtedy albo skok w bok na jakiegoś admina, albo skromnie coś w stylu product ownera