Wpis z mikrobloga

Zamiast kleić pseudo jagodzianki z mąki migdałowej polecam to fioletowe złoto przerobić na jagodową panna cottę ()
Jeśli taka wersja to dla Was za dużo kcal, połowę śmietanki możecie zamienić na mleko albo jogurt (dodajcie go na końcu, bez gotowania i całość zblendujcie)

Jagodowa panna cotta ❤️

Na 2 porcje:
200 + 50g śmietanki. 36%
2,5 łyżeczki erytrolu
100g jagód
1 łyżeczka żelatyny + 2/3 łyżki zimnej wody

Zagotować jagody z łyżeczką erytrolu, zblendować.
Żelatynę zalać zimną wodą i wymieszać, odstawić do spęcznienia.
200g śmietanki zagotować z łyżeczką erytrolu.
Połączyć zagotowaną śmietankę ze zblendowanymi jagodami i żelatyną. Wymieszać dokładnie i rozlać do dwóch pucharków. Odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Przed podaniem ubić 50g śmietanki z 1/2 łyżeczki erytrolu i wyłożyć na wierzch.

MAKRO: 923kcal 9B 91T 17W
Porcja [1/2]: 462kcal 5B 46T 9W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
I wspierania mnie przez buycoffee.to
ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Zamiast kleić pseudo jagodzianki z mąki migdałowej polecam to fioletowe zło...

źródło: comment_1659508438ATUE8WV9Zdl3f2RkF1mLBm.jpg

Pobierz
  • 10
@chixi: wypieki keto w warunkach domowych to nieporozumienie i strata czasu, pieniędzy i nerwów.
można kupić dobre ale od firm co się tym profesjonalnie zajmują a w domu najlepszy wypiek to boczek
są pojedyncze przypadki np. bazujące na białkach "biszkopty" ale to też jedynie "jak cię mogę"
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mitchumi: no czyli jesteśmy na podobnym tropie :D ale zgadzam się, że wszelkie bułeczki, drożdżówki i podobne wynalazki na keto nie istnieją. Już wolę zjeść jedną prawdziwą glutenówę niż palić głupa z mąką kokosową